eur:
389.69
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"A vizitdíj önmagában abszurdum"

Kifogásolja az egészségügyben bevezetett díjakat a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. A szervezet elnökhelyettese szerint ezek kiszámíthatatlan terheket jelentenek, különösen a nagycsaládosoknak.

Morvainé Bajai Zsuzsanna szerint a vizitdíj önmagában abszurdum, sokkal becsületesebb lenne azt mondani, hogy járulékot kell emelni.

Ez meg is történt szeptember 1-jén, amikor az egészségügyi járulék 4-ről 6 százalékra nőtt, január 1-jétől pedig 7 százalékra emelkedik.

A nagycsaládosok egyesületének elnökhelyettese hozzátette: a járulékfizetés azért is jobb eljárás, mert ez azt az időszakot terheli, amikor van jövedelem.

A vizitdíj,  a gyógyszertérítési díj, a kórházi díj viszont akkor jelent kiszámíthatatlan terhet, amikor a betegség miatt amúgy is jövedelemhiánnyal kell számolni.

Az iskolakezdés költségeiről Morvainé Bajai Zsuzsanna elmondta: a nagycsaládosoknak elvileg nem kell fizetni a tankönyvekért, de a rendszer oly mértékben átláthatatlan, hogy egyes településeken azt mondják a családoknak: megszűnt a támogatás, és a teljes összeget kifizettetik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×