eur:
393.02
usd:
366.21
bux:
66883.41
2024. április 26. péntek Ervin

Perelhet a BKV a Combinók miatt

Az első becslések szerint 50-100 millió forint többletköltséget okoztak a nagykörúti felsővezeték-építés körüli anomáliák a BKV-nak. A kártérítés ügyében tárgyalás indul a kivitelező Siemens-szel, de elképzelhető, hogy a közlekedési vállalat perre viszi az ügyet. A villamosok szeptember 2-án állnak forgalomba.

Aba Botond, a BKV vezérigazgatója az InfoRádióban elmondta: az első becslések szerint 50-100 millió forint többletköltséget okoztak a nagykörúti felsővezeték-cserével kapcsolatos anomáliák.

A kártérítésről megkezdődnek az egyeztetések a kivitelező Siemens Rt.-vel, és ha nem tudnak megegyezni, perre viszik az ügyet. Aba Botond hozzátette, hogy a Siemens-től csak akkor veszik át a nagykörúti beruházást, ha írásban ad garanciát a további megfelelő működésre.

A tervek szerint a Combino villamosok szeptember 2-án állnak ismét forgalomba. Jelenleg a villamosok éjszaka tesztelik a felújított felsővezetéket, amely egyelőre a Moszkva tér és a Baross utca között készült el. A vezetékrendszer Móricz Zsigmond körtér felé eső részének szabályozását augusztus végére fejezik be.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×