eur:
389.68
usd:
363.57
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hitelprogram az elbocsátott közalkalmazottaknak

A Váltás programmal segíti a kormány az elbocsátott köztisztviselők és közalkalmazottak elhelyezkedését a versenyszférában - jelentette be a gazdasági és közlekedési miniszter. A program kedvezményes hitelt és tanácsadást is tartalmaz.

Kóka János az InfoRádióban elmondta: a menesztett dolgozóknak egyéni karrierfejlesztési tanácsadást és kedvezményes hitelprogramot biztosítanak. Ez utóbbi főleg a vállalkozást indítóknak lehet nagy segítség.

A gazdasági és közlekedési tárca vezetője közölte: tavaly egy mini-államreformot indítottak el a minisztériumban, ezt folytatják most.

Húsz százalék körüli létszámcsökkentésre kell számítani, ez mintegy 150 embert jelent. A távozók között vannak jogászok, közgazdászok, mérnökök és asszisztensek is.

Arra törekszünk, hogy ők nagy eséllyel kapjanak munkát a magánszektorban, ezt szolgálja a hitelprogram és a karriertanácsadás - hangsúlyozta Kóka János.

A miniszter hozzátette: várják azoknak a cégeknek a jelentkezését, amelyek embereket akarnak felvenni; az egymásra találást a www.munkaerotar.hu honlap segíti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×