Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Fidesz nem enged a Költségvetési Tanácsból

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz-KDNP frakciószövetség országgyűlési határozati javaslatot nyújt be a Költségvetési Tanács felállítása érdekében - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője.

Navracsics Tibor közölte: felkérték Varga Mihály és Latorcai János képviselőket, hogy terjesszenek elő e témában országgyűlési határozati javaslatot.

A javaslat szerint a kormány olyan előterjesztést alkotna, amely a jegybank vezetője, az ÁSZ-elnök és egy, a köztársasági elnök által kijelölt független közgazdász részvételével megalakítaná a Költségvetési Tanácsot.

Navracsics Tibor hozzátette: úgy tűnik, hogy ebben a kérdésben konszenzus lehet a parlamentben.

"Úgy gondoljuk, mivel a választási kampányban ezzel kapcsolatban kifogás nem merült fel egyik oldalról sem, sőt a támogatásáról biztosította mindegyik oldal, ezzel az országgyűlési javaslattal elindíthatjuk az ügy jogalkotási folyamatát is" - fogalmazott Navracsics Tibor.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke márciusban jelentette be, hogy a Fidesz - választási győzelme - esetén létrehozná a Költségvetési Tanácsot. A testület különleges jogokat kapna, például a nem reális költségvetési javaslatot visszaküldhetné a kormánynak.

Megalakult a Fidesz társadalmi önvédelmi testülete

A Fidesz frakcióvezetője elmondta: létrehozták a társadalmi önvédelmi testületet Kontrát Károly vezetésével.

A szervezet feladata az lesz, hogy jogi védelmet nyújtson azoknak, akik munkahelyükön, a társadalmi életben, vagy a közéletben hátrányt szenvednek amiatt, hogy Fidesz-tagok, a párt kampányát segítették, illetve szimpatizálnak a Fidesszel.