eur:
392.67
usd:
366.38
bux:
66787.35
2024. április 26. péntek Ervin

Fellebbezett a Fidesz Kecskeméten

Megfellebbezte a helyi választási bizottság döntését a Bács-Kiskun megyei 2. választókerületben lezajlott voksolás megismétléséről a fideszes Horváth Zsolt.

Peredi Katalin, a választási iroda vezetője közölte: a fellebbezést továbbítják a területi választási irodához.

A választási eljárási törvény szerint, a területi választási bizottságnak a fellebbezésről három napon belül döntenie kell.

Kecskeméten szerdán határozott úgy a Bács-Kiskun megyei 2. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság - helyt adva az MSZP kecskeméti szervezete által benyújtott kifogásnak -, hogy a körzetben, a külképviseleti szavazás kivételével, meg kell ismételni választást, ugyanis az eredményt több esemény alapvetően befolyásolta.

A választókerületben a választás első fordulóját Szécsi Zsolt, Kecskemét polgármestere, a kormánypártok közös jelöltje nyerte. A második fordulóban a Fidesz jelöltje, Horváth Zsolt végzett az élen, de egy választókörben és a külföldön leadott szavazatokat még nem számlálták össze.

A koalíciós pártok azért kértek jogorvoslatot, mert a választás előtt azok a hamis hírek terjedtek el a városban, hogy jelöltjük visszalépett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×