eur:
388.72
usd:
361.74
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Medián: 10 mandátummal nyer a kormánykoalíció

A Medián a választások estéjén készített mandátumbecslése szerint a jelenlegi kormánykoalíció nagyjából 10 fős többsége várható. Készítenek ugyan újabb mandátumbecslést is, amely már figyelembe veszi a két forduló között a közvéleményben bekövetkező esetleges eltolódásokat, de ezt a 8 napos választás előtti moratórium miatt már csak a második forduló napján, az urnazárást követően hozhatják nyilvánosságra.

A Medián, még az első választási forduló éjszakáján készített becslése szerint, függetlenül attól, hogy milyen együttműködés van az ellenzéki oldalon, körülbelül 10 mandátummal lehet több végül a kormányoldalnak - mondta az InfoRádiónak a cég kutatási igazgatója.

Karácsony Gergely azonban rámutatott arra is: a pontosabb becsléshez látniuk kellene, hogy az elmúlt napok politikai eseményei hogyan hatottak a közvéleményre.

Készítenek is újabb felmérést a hétvégén, ám ennek eredményét, és így az új, pontosabb mandátumbecslést - a szavazás előtti 8 napos közvélemény-kutatási moratórium miatt - már csak a második forduló estéjén, urnazárás után tárhatják a nyilvánosság elé.

A Medián kutatási igazgatója megjegyezte: meglepetés lenne, ha a Fidesz képes lenne erősíteni a két forduló között, valószínűleg inkább a kormányoldal tudja híveinek lelkesedését fokozni. Ez azonban csak egy hipotézis - hangsúlyozta Karácsony Gergely.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×