Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Medián: 10 mandátummal nyer a kormánykoalíció

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Medián a választások estéjén készített mandátumbecslése szerint a jelenlegi kormánykoalíció nagyjából 10 fős többsége várható. Készítenek ugyan újabb mandátumbecslést is, amely már figyelembe veszi a két forduló között a közvéleményben bekövetkező esetleges eltolódásokat, de ezt a 8 napos választás előtti moratórium miatt már csak a második forduló napján, az urnazárást követően hozhatják nyilvánosságra.

A Medián, még az első választási forduló éjszakáján készített becslése szerint, függetlenül attól, hogy milyen együttműködés van az ellenzéki oldalon, körülbelül 10 mandátummal lehet több végül a kormányoldalnak - mondta az InfoRádiónak a cég kutatási igazgatója.

Karácsony Gergely azonban rámutatott arra is: a pontosabb becsléshez látniuk kellene, hogy az elmúlt napok politikai eseményei hogyan hatottak a közvéleményre.

Készítenek is újabb felmérést a hétvégén, ám ennek eredményét, és így az új, pontosabb mandátumbecslést - a szavazás előtti 8 napos közvélemény-kutatási moratórium miatt - már csak a második forduló estéjén, urnazárás után tárhatják a nyilvánosság elé.

A Medián kutatási igazgatója megjegyezte: meglepetés lenne, ha a Fidesz képes lenne erősíteni a két forduló között, valószínűleg inkább a kormányoldal tudja híveinek lelkesedését fokozni. Ez azonban csak egy hipotézis - hangsúlyozta Karácsony Gergely.