eur:
389.64
usd:
364.5
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Twitter

Találtak egy 1700 éves tojást, és semmi baja

A tudósok most azon töprengenek, hogyan tudnák kinyerni a belsejét úgy, hogy a héja nem sérül.

Minden valószínűség szerint példátlan leletre bukkantak egy ásatás során az angliai Aylesbury városában: egy körülbelül 1700 éves tyúktojásra, mely teljesen ép, és ha ez nem lenne elég, a jelek szerint még folyadékot is tartalmaz – írja a hvg.hu.

A feltételezett római kívánságkútnál 2007 és 2016 között folytak az ásatások, és ezenkívül találtak még három másik tojást is. Ezek nem maradtak épen, ám a régészek szerint, miután eltörtek, elég erős bűz áradt belőlük.

Az érintetlen darabot egy speciális szkennelési eljárásnak vetették alá, mely nem járt a tojás sérülésével. Ebből kiderült, hogy a tartalma még mindig sárgájára és fehérjére különíthető, ami azt jelentheti, hogy ez az egyetlen ép tojás, ami ilyen régi korszakból származik.

A tojás most az aylesbury-i Discover Bucks Museumban van, miközben a szakemberek azon gondolkodnak, miként lehetne kinyerni a tartalmát a héj jelentős megtörése nélkül.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×