eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Jim Craigmyle/Getty Images

Baj van a pendrive-val: most már az adatok lementésével is óvatosan kell bánni

Már a pendrive-ok sem a régiek.

Megbízhatatlanok, egyre rosszabb minőségűek lettek a legújabb hordozható flashtárolók, egyre gyakrabban kerülnek adat-helyreállító laboratóriumukba azok az USB-kulcsok, amelyekről eltávolították a NAND chip gyártójának logóját. Ebből arra a következtetésre lehet jutni, hogy az olyan gyártók, mint a Hynix, a Sandisk vagy a Samsung minőségellenőrzésén meghiúsult chipeket csökkentett memóriakapacitás-specifikációkkal értékesítik tovább, és hozzák a piacra – írja a hvg.hu.

"Az ilyen kétes minőségű USB pendrive-ok többnyire reklámajándékok, de találtak közöttük márkás termékeket is. Nem szabad túlságosan bízni a flashmemória megbízhatóságában, már csak azért sem, mert a technológiai fejlesztések egyre sebezhetőbbé teszik a flash adathordozókban lévő NAND chipeket” – mondta Conrad Heinicke, a CBL Data Rescue ügyvezető igazgatója.

Például hosszú ideig történő tárolás után adatokat veszíthet, és a helyreállításuk sem egyszerű, ezért a szakemberek szerint nem szabad túlságosan támaszkodni a flashmemória megbízhatóságára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×