eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Vigyázat, már az ismerősök segítségével törik fel a Facebook-fiókokat

Nagyon könnyű bedőlni a csalásnak, az ismerősöktől jönnek az üzenetek.

A legújabb adathalász csalás során chatüzenet érkezik egy már áldozatul esett ismerőstől, miszerint „Nem hiszem, hogy meghalt, nagyon fog hiányozni", a szöveg mellett pedig egy facebookos bejegyzésre mutató link található – írja az Origo.

A linket megnyitva egy hírportálról belinkelt cikknek tűnő bejegyzést látnak a felhasználók, miszerint meghalt valaki. Itt jön az adatlopási kísérlet, a cikkre rákattintva betöltődik a böngészőben egy facebookos bejelentkezési oldalnak látszó adathalász webhely, amely megpróbálja a nevük és jelszavuk megadására sarkallni a facebookozókat. Ha sikeres volt a kísérlet, akkor az adathalász oldal a Google nyitólapjára irányítja át az áldozatokat.

A támadást a kétlépcsős azonosítókódok kivédik, de aki ezt nem kapcsolta be, az áldozat lehet, de azok is veszélyben vannak, akik a Facebookon használt e-mail-címűket és jelszavukat más webhelyeken is használják, mert ezeket az adatokat így is megszerzik a csalók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×