eur:
389.73
usd:
364.18
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: rewild.org/Fred Jordão

Hihetetlen felfedezést tettek Leonardo DiCaprio környezetvédői

Egy száznyolcvanöt éve nem látott és kihaltnak vélt fafajt találtak Brazília északi részén – jelentették be tudósok.

Az Ilex sapiiformis nevű fajt, amely 8-12 méter magasra is megnőhet, a keddi bejelentés szerint Pernambuco államban találta meg egy expedíció, ami hat napot töltött a térségben kutatással – közölte a projekten dolgozó Re:wild környezetvédelmi szervezet, aminek az egyik társalapítója Leonardo DiCaprio hollywoodi filmsztár.

A Ilex de Pernambuco néven ismert fajt először George Gardner skót biológus vette lajstromba 1838-ban. Ez volt a növény egyetlen megerősített felbukkanása március 22-ig, amikor az új expedíció négy példányt talált Igarassu városban egy kis folyócska partján, Pernambuco állam fővárosa, Recife agglomerációjának északi részén.

„Hihetetlen, hogy az Ilex de Pernambucót egy olyan nagyvárosi övezetben találták meg, amelyben 6 millióan élnek” – mondta Christina Biggs, a Re:wild elveszett fajok osztályának munkatársa.

A tudóscsoport a fajra jellemző kis fehér virágok nyomán bukkant a fákra.

Gustavo Martinelli, az expedíció vezetője közölte, hogy reményeik szerint a szervezet programot indít a fafaj szaporítására.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök ezekben a percekben tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×