eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Izmir, Turkey - June 11, 2012: Close up to Google  website through a magnifying glass on the laptop. Google is the most popular search engine in the world.
Nyitókép: brightstars/Getty Images

Szenzáció: új keresőt fejleszt a Google

Amíg nem készül el az új, addig a jelenlegit turbózza fel a cég a mesterséges intelligenciával.

Azzal, hogy az OpenAI kiadta a ChatGPT-t, és a Microsoft is beépíti a mesterséges intelligenciát a Bing keresőjébe, az internetes keresők piacát toronymagasan vezető Google lépéskényszerbe került – írja a hvg.hu.

A vállalat egy mesterséges intelligenciára építő keresőmotor elkészítésén dolgozik. A fejlesztés korai szakaszában jár az az újfajta kereső, amely megpróbálja előre megjósolni, hogy mire lesz kíváncsi a felhasználó. Ennek eredményeként a jelenleginél „sokkal személyre szabottabb élményt” kínálna a vállalat.

Közben a cég Magi kódnéven egy olyan frissítőcsomagon dolgozik a jelenlegi kereső számára, ami MI-funkciókkal turbózná fel azt. Ezek közé tartozik egy olyan chatbot, amit szoftvermérnökök számára fejlesztene a vállalat, és ami kódrészleteket is képes lenne generálni. Emellett jönne egy olyan funkció is, amely segítségével a felhasználók beszélgetésen keresztül kereshetnének zenét. A fejlesztésre állítólag 160 embert állított rá a vállalat.

A cég állítólag hamarosan bejelenti majd a Magit, amit kezdetben az Egyesült Államokban, egymillió felhasználó számára tesz majd elérhetővé, az év végéig pedig 30 millió főre növelni a hozzáférő felhasználók számát.

A mesterséges intelligencia használatáról itt tudhat meg további részleteket:

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×