eur:
389.96
usd:
363.93
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Vége a Facebook hírfolyamának

A techcég 15 év használat után cserélte le az elnevezést.

A Facebook egyik legfontosabb eleme a hírfolyam (news feed). Ez az, amit a felhasználók elsőként használnak az oldalon, hogy megnézzék, az ismerőseik és az általuk követett oldalak milyen új tartalmat tettek közzé. Most némi változás jön: a Meta egy Twitter-bejegyezésben jelentette be, hogy megváltoztatja a nevét, így a jövőben feed (folyam) néven kell majd rá hivatkozni – írja a hvg.hu.

Dami Oyefeso, a cég szóvivője a The Verge-nek úgy nyilatkozott, hogy az átnevezés nem fogja érinteni a felhasználói élményt.

A névváltoztatásnak köze lehet ahhoz, hogy sokan a Facebookon találkoznak az álhírekkel. A korábbi tanulmányok kimutatták, hogy ezek a tartalmak lényegesen nagyobb érdeklődést váltanak ki, mint a tényen alapuló bejegyzések, ezért a hatóságok vizsgálják, hogy a technológiai cégek algoritmusai hogyan rangsorolják a bejegyzéseket.

A Meta állítása szerint dolgozik azon, hogy csökkentse a politikai tartalmakat a felhasználók hírfolyamában, ám emellett valószínűleg egy átnevezéssel is igyekeznek szépíteni a helyzetet: ha nem hírfolyamnak, csak folyamnak nevezik a Facebook legfontosabb elemét, talán kevésbé lehet a hírekre asszociálni róla. A cég szerint a hírfolyam elnevezés valójában azt sugallta az embereknek, hogy ott megbízható információkat találnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×