eur:
395
usd:
371.78
bux:
66218.74
2024. április 16. kedd Csongor

Egymás mellett a Trabant és a Vulcan

A nagy-Britanniai Cosfordban megnyílt a hidegháború történetét bemutató kiállítás. Ez a tárlat az első, amely kifejezetten a második világháborút követő évtizedek tárgyi emlékeit gyűjtötte össze.

A 12,5 millió fontból, azaz több mint 4,7 milliárd forintból létrehozott kiállításon a többi mellett látható több repülőgép, köztük a három brit "V-bombázó", a Vulcan, a Victor és a Valiant.

A 7 ezer négyzetméteren kiállított tárgyak jelentős része a brit légierőtől és haditengerészettől származik, de vannak olyanok is, amelyeket az eBay-en vásároltak. Ilyen tárgy például egy Trabant személyautó.

A kiállításon látható még a berlini fal egy szakasza és egy hatalmas Lenin-szobor is.

A tárlat látogatói megismerhetik a berlini légihíd, a kubai rakétaválság és az űrverseny történetét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Belső égésű motorok betiltása: erős EU-s intelem érkezett

Belső égésű motorok betiltása: erős EU-s intelem érkezett

Thierry Breton, az EU egységes piacért felelős vezetője figyelmeztette az európai autóipari cégeket és a tagállami kormányokat, hogy még jelentős változásokra van szükség ahhoz, hogy az EU 2035-ig teljesíteni tudja a zöld megállapodással és az elektromos járművekkel kapcsolatos célkitűzéseket. A „szükséges kiigazítások” szükségességét hangsúlyozva Breton arra figyelmeztetett, hogy a Green Deal céljainak elérése több mint végrehajtási utasítás, azzal kell foglalkozni, hogy segítsék, támogassák a projektek megvalósulását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×