eur:
394.3
usd:
370.46
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Spermagyilkos mobilok

Azoknak a férfiaknak, akik sokat használják mobiltelefonjukat, akár 40 százalékkal is kevesebb spermájuk lehet, mint azoknak, akik tartózkodnak a mobilozástól - állítja egy új amerikai kutatás, amely szerint lehet, hogy a negatív hatást a telefonok sugárzása váltja ki.

Minél többet mobiltelefonál naponta egy féri, annál jobban csökken a spermaszáma, és annál rosszabb minőségű lesz a spermája - derült ki egy 361 terméketlenséggel küszködő férfi részvételével végzett amerikai kutatásból.

A legnagnegatívabb hatás azok között volt nyomon követhető, akik naponta több mint 4 órát beszélnek mobiljukon.

Az ő szervezetük 40 százalékkal kevesebb spermát termelt, mint azoké, akik egyáltalán nem használnak mobiltelefont.

Kisebb mértékben ugyan, de azok spermaszáma is csökkent, akik kevesebbet beszéltek rádiótelefonjukon.

Az Ohiói Cleveland Klinika kutatási eredményei alapján előfordulhat, hogy a spermatermelést a mobiltelefonok által generált elektromágneses tér veti vissza.

Korábbi tanulmányok már kimutatták, hogy laboratóriumi körülmények között ez a fajta sugárzás roncsolja a spermákat. Természetes környezetben azonban ez még nem nyert bizonyítást.

Egyes kutatók szerint könnyen előfordulhat az is, hogy nincs ok-okozati összefüggés a mobiltelefon használata és az alacsonyabb spermaszám között.

Lehetséges például, hogy a gyakori mobilozás egy, az átlagosnál stresszesebb, vagy kevesebb mozgással járó élet része, és ez okozza a kisebb spermaszámot.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×