eur:
395.76
usd:
372.46
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Nem rongálódott az Atlantis

A szakemberek szerint nem sértették meg az Atlantis űrrepülőgép hővédő pajzsát a szombati start után az üzemanyagtartályról levált jég- és habszivacsdarabok.

A NASA tájékoztatása szerint a Nemzetközi Űrállomásra tartó Atlantis személyzete robotkarra szerelt lézerrel és kamerákkal ellenőrízte a hőpajzsot; a felvételeket még tanulmányozzák.

 

Az amerikai űrrepülőgépek burkolatának ellenőrzése kötelező a Columbia 2003-as katasztrófája óta. Akkor egy, ugyancsak az üzemanyagtartályról leváló habszivacs-darab megrongálta a burkolatot, emiatt az űrrepülőgép a Földre való visszatéréskor megsemmisült.

 

Az Atlantis a tervek szerint hétfőn kapcsolódik a Nemzetközi Űrállomáshoz, majd a legénység folytatja az űrbázis három és fél éve félbehagyott építését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×