A terhes nők mintegy 90 százaléka érez rendszeresen hányingert az első három hónapban, 50 százalékuk pedig gyakran hány is.
Bár már korábban is felmerült a rosszullétek védő szerepe, a legtöbben a szervezet hormonális változásainak, illetve a terhesség elleni tudat alatti tiltakozásnak tudták be eddig az első három hónapra jellemző rendszeresen jelentkező hányingert és hányást.
A Liverpooli Egyetem kutatói azonban most 21 ország kutatási eredményeit vetették össze, figyelembe véve a különböző országokra jellemző táplálkozási szokásokat.
Gillian Pepper és Craig Roberts azt találták, hogy azokban az országokban, ahol jellemzően magas a cukrok, az édesítőszerek, a koffeintartalmú italok, a zöldségek, a húsok, a tejtermékek és a tojás fogyasztása, több volt a rosszulléttel küzdő terhes nő, mint azokban az országokban, ahol nagy mennyiségű gabonát és hüvelyeseket esznek az emberek.
A vizsgálat eredménye megerősíti azt a feltételezést, hogy a rosszullét az anya és a gyermek védelmét szolgálja a magzat fejlődésének legkritikusabb időszakában, hiszen például a hús- és tejtermékek nagyobb eséllyel tartalmaznak káros baktériumokat, mint például a gabonaételek.
Ezért állt le a Déli pályaudvar