INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

A szexi nők negatívan befolyásolják a férfiak döntésképességét

Infostart / InfoRádió
Egy csinos nő látványa elég ahhoz, hogy teljesen összezavarja a férfiak döntéshozatali képességét - állítják belga kutatók. Ráadásul minél magasabb egy férfi tesztoszteron szintje, annál erősebb a hatás.

A Leuveni Egyetem kutatói 176 önkéntes 18 és 28 év közötti fiatal férfit teszteltek, akiknek egy gazdasági játékban kellett részt venniük.

A férfiak felének a játék kezdete előtt különböző szexuális utalásokat rejtő tárgyakat mutattak.

Egy csoportnak például vonzó nők képeit kellett értékelni, míg ellenfeleiknek tájképek kapcsán adták ugyanezt a feladatot.

Egy másik csoportnak egy női melltartó, játékostársaiknak pedig egy póló anyagát és minőségét kellett elbírálniuk.

A harmadik csoportban a férfiak egyik felének modellek fényképét, a többieknek pedig idős nők fotóit mutatták meg.

A játékban azok a férfiak, akiknek szexuális jellegű képeket vagy tárgyat mutattak, sokkal gyakrabban belementek számukra hátrányosabb üzletekbe, mint azok, akik tájképeket, pólót, vagy idős nőket láttak.

Ráadásul azok teljesítettek a legrosszabbul, akiknek a legmagasabb volt a tesztoszteron szintjük.

"Szeretjük azt hinni, hogy mind racionális lények vagyunk, a kutatás eredménye azonban azt mutatja, hogy a magas tesztoszteron szinttel rendelkező férfiak rendkívül érzékenyek a szexuális utalásokra" - jegyezte meg Siegfried DeWitte, a kutatócsoport egyik tagja.

A belga kutatók hasonló kísérletnek vetették alá a nőket is. Eddig azonban nem sikerült olyan vizuális ingert találniuk, amely hatással lenne döntéshozó képességükre.

A címlapról ajánljuk