eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely
Péni István a férfi légpuska 10 méteres versenyszám döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a tokiói Aszaka Lőtéren 2021. július 25-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Péni István: az is csoda, hogy itt lehetek

Elégedett a légpuskások versenyében elért olimpiai ötödik hellyel az UTE sportlövője, aki beszélt az elmúlt nehéz időszakról is.

Eddigi legjobb olimpiai szereplését elérve az ötödik lett Péni István Tokióban. A selejtezőből a hetedik helyen jutott döntőbe, amelynek alapversenyének első fele után még vezetett is, aztán a negyedik helyről várta a folytatást.

„Elégedett vagyok az alapversennyel, végig abban a tudatállapotban voltam, amiben szerettem volna. Jól kezdtem, az első öt lövés magabiztos volt, utána kisebb 10-esek jöttek. Az alapverseny kiválóan sikerült, a 629,4 erős eredménynek számít. Meglepő hogy mennyire erős volt a mezőny, hajszál választotta el a versenyzőket. A mentális résszel elégedett vagyok. Jött pár kisebb 10-es: a 9.8-cal nem lett volna baj, de 10,2 és 10 megbüntetett, az vitte el a döntőt” – mondta a verseny után a magyar újságíróknak, köztük az Infostart tudósítójának.

A kieséses szakaszt a 18. lövés után fejezte be, így az ötödik helyen végzett.

„A végén amikor a 10,8-at lőttem, megint össze tudtam szedni magam, és úgy éreztem, hogy minden összeáll, és innen még vissza tudok jönni, ami korábban is sikerült, de a török is 10,8-at lőtt.”

A 24 éves versenyző azt elégedett és boldog az eredménnyel.

„Előre nem írtam volna alá, mert érmet szerettem volna, de ami tőlem tellett, azt a munkát beletettem. Bizakodó vagyok, megyünk tovább, aztán lesz, ami lesz” – mondta arra utalva, hogy még több számban érdekelt az olimpián, kedden a vegyescsapat tagjaként lőhet újra, ahol esélyesnek tartja párosát Mészáros Eszterrel.

Az Infostart kérdésére azt is elmondta, hogy miről beszélt az edzőjével rögtön a verseny után.

„Nyilván egyből elkezdek azon agyalni, hogy hogyan lehetett volna még jobb, de ott is igazából arra jutottam, hogy végig fókuszált voltam. Talán egy kicsit lelassultam, lekéstem azokat a lövéseket. Fájó, tényleg fájó, mert nagyon közel volt. Azért nem ugyanaz egy olimpiai bronzérem, mint egy ötödik hely.”

Azt is megkérdeztük a versenyzőtől, hogy az elmúlt időszak után érez-e elégtételt. Mint ismert, Péni István esetében először doppingvétséget jelentettek, de nem tiltották el, mert szabotázs történt. Videófelvételek szerint Sidi Péter jogtalanul behatolt a szobájába egy indiai versenyen. Sidi kétéves eltiltást kapott a hazai szövetségtől.

„Önmagában az egy csoda, hogy itt vagyok. Amit velem tettek, azt senki nem érdemli. Nekem volt a legnehezebb a felkészülésem szerintem az egész mezőnyből, sőt, az egész magyar csapatból. Mit mondjak? Vannak gonosz emberek” – fejtette ki.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×