eur:
395.09
usd:
361.64
bux:
71931.32
2024. augusztus 9. péntek Emőd
A hetedik helyezett Adolf Balázs a férfi kenu egyesek 1000 méteres versenyének döntője után a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 9-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Adolf Balázs hetedik lett kenu egyesben

Adolf Balázs a hetedik helyen végzett a kenu férfi egyes 1000 méteres távon, a párizsi olimpián.

Fejes Dániel a harmadik helyen végzett a B-döntőben. jól evezett. Az A-döntőbe nagyon erős mezőny gyűlt össze, sok esélyessel. A magyarok többsége a pénteki döntőkben a hetes-nyolcas pályák valamelyikét kapta, Adolf Balázs is oda, a szélére került.

Az egyesen az olasz Carlo Tacchini, a kettesen az orosz, független egyéni indulóként versenyző Zahar Petrov, a hármason a brazil Isaquias Queiroz, a négyesen a cseh Martin Fuksa, az ötösön a veterán német Sebastian Brendel, a hatoson a moldovai Serghei Tarnovschi, a hetesen a lengyel Wiktor Glazunow evezett, Adolf Balázs jobb kezénél.

Nem Adolf Balázs rajtolt a legjobban, de nem is az az ő erőssége. Negyedtávnál a hetedik helyen haladt, a cseh Martin Fuksa vezetett, Zahar Petrov előtt. Adolf Balázs hetedik helyen evezett ötszáznál, Fuksa nagyon ment, 250 méterrel a cél előtt már két hajó hosszal vezetett a második előtt. Már akkor megnyerte a versenyt…

A második-harmadik-negyedik helyért alakult ki csata, a brazil Isaquias Queiroz érkezett be másodikként, a moldovai Tarnovschi harmadiknak.

Adolf Balázs a hetedik helyen ért célba.

Címlapról ajánljuk
Csipes Tamara: kibírom, hiába vagyok nagyi
Értékelés

Csipes Tamara: kibírom, hiába vagyok nagyi

Két érmet szereztek a magyarok a női kajak párosok 500 méteres olimpiai döntőjében. A verseny után kiderült, hogy mivel nyugtatta meg társa a pesszimista Csipes Tamarát, és az is, hogyan élte meg a Fojt-Pupp kettős, hogy percekig nem tudták, hányadik helyen zártak.

Újabb elkövetőt vettek őrizetbe, nem csökkent a terrorveszély

Három egymást követő Taylor Swift-koncert lemondására kényszerültek az osztrák hatóságok egy tervezett merényletkísérlet miatt. A rendelkezésre álló információk alapján emberéleteket sikerült megmenteni. A nyomozás még gőzerővel folyik, az illetékes hatóságok azonban immár a biztonság erősítéséről tárgyalnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.09. péntek, 18:00
Harangi Szabolcs
geológus, egyetemi tanár, az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×