eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Muhari Eszter, miután győzött a kínai Jü Sze-han ellen és az elődöntőbe jutott a női párbajtőr egyéni versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Muhari Eszter: a francia közönséget kell legyőznöm fejben

A magyar párbajtőröző bejutott a legjobb négy közé a párizsi olimpián.

Muhari Eszter végig higgadt és összeszedett vívással 15:10-re nyert a kínai Jü Sze-han ellen, ezzel bejutott a női párbajtőrvívó-verseny elődöntőjébe. Következő ellenfele a francia Auriane Mallo-Breton lesz, az asszó 19.25-kor kezdődik.

„Tudtam, hogy nagyon kemény lesz a kínai ellen, mentálisan nagyon erős, abban kellett leginkább elgyengítenem. Amikor szoros volt az asszó, akkor is tudtam, hogy még nincs vége. Most a francia következik, így a hazai közönséget kell legyőznöm fejben” – mondta a vegyes zónában a magyar sajtónak.

A Grand Palais-ban egyébként a francia szurkolók valóban hatalmas hangulatot teremtenek, ebben segít az ódon épület akusztikája is.

Címlapról ajánljuk
Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődtek a parlamenti választások két németországi tartományban, Szászországban és Türingiában. Noha az egykori NDK-hoz tartozott keletnémet tartományokban helyi választásokról van szó, általános vélekedés szerint azok kimenetele hosszabb távon átrajzolhatja nemcsak Németország, de Európa politikai térképét is. Ebből kiindulva meghatározó a hagyományos pártok, illetve a velük szembenálló radikális jobb-, illetve baloldali pártok szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 1. 09:18
×
×
×
×