eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Szamara, 2018. július 6.A szamarai Kozmosz Aréna 2018. július 6-án. Másnap a Kozmosz Arénában játsszák az oroszországi labdarúgó-világbajnokság Svédország - Anglia negyeddöntőjét. (MTI/EPA/Felipe Trueba)
Nyitókép: MTI/EPA/Felipe Trueba

Öt évig segíti az orosz állam a vb-stadionok fenntartását

Minden stadionban legyen egy csapat, és minden csapatnak legyen stadionja - az orosz elnök szerint erre kell törekedni.

Oroszországban állami támogatással segítik a vasárnap véget ért labdarúgó-világbajnokságon használt 12 stadion fenntartását a következő öt évben.

Vlagyimir Putyin államfő a kormányzati tisztviselők és sportvezetők kalinyingrádi találkozója után fontosnak nevezte a kihasználtságot, ezért nem baj, ha a stadionok koncerthelyszínekké, kiállítási vagy kereskedelmi központokká, turisztikai célponttá válnak, de a legjobb szerinte az lenne, ha továbbra is a labdarúgásnak adnának otthont.

Putyin úgy fogalmazott, arra kell törekedni, hogy

"minden stadionban legyen egy csapat, és minden csapatnak legyen stadionja".

A 12 létesítmény közül jelenleg csak hatban játszanak rendszeresen orosz élvonalbeli mérkőzéseket. Néhány városban komoly anyagi kihívást jelent az aréna fenntartása, ezért az elnök felkérte a sportminisztert, készítsen előterjesztést minden stadion és edzőpálya jövőjét illetően, amelyet a világbajnokságra építettek. "Ennek konkrétnak, és nem csupán általános érvényűnek kell lennie" - hangsúlyozta Putyin.

Az elnök emlékeztetett arra, hogy a világbajnokság idejére kiadott,

a vízumot helyettesítő szurkolói igazolványok érvényességének meghosszabbításával a drukkerek akár többször is beutazhatnának Oroszországba.

A világbajnokság helyi szervezőbizottságának vezetője, Alekszej Szorokin szerint a torna lendületet adott a helyi vállalkozásoknak, a turisták mintegy 100 milliárd rubelt (442 milliárd forint) költöttek az országban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×