eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Szamara, 2018. július 6.A szamarai Kozmosz Aréna 2018. július 6-án. Másnap a Kozmosz Arénában játsszák az oroszországi labdarúgó-világbajnokság Svédország - Anglia negyeddöntőjét. (MTI/EPA/Felipe Trueba)
Nyitókép: MTI/EPA/Felipe Trueba

Öt évig segíti az orosz állam a vb-stadionok fenntartását

Minden stadionban legyen egy csapat, és minden csapatnak legyen stadionja - az orosz elnök szerint erre kell törekedni.

Oroszországban állami támogatással segítik a vasárnap véget ért labdarúgó-világbajnokságon használt 12 stadion fenntartását a következő öt évben.

Vlagyimir Putyin államfő a kormányzati tisztviselők és sportvezetők kalinyingrádi találkozója után fontosnak nevezte a kihasználtságot, ezért nem baj, ha a stadionok koncerthelyszínekké, kiállítási vagy kereskedelmi központokká, turisztikai célponttá válnak, de a legjobb szerinte az lenne, ha továbbra is a labdarúgásnak adnának otthont.

Putyin úgy fogalmazott, arra kell törekedni, hogy

"minden stadionban legyen egy csapat, és minden csapatnak legyen stadionja".

A 12 létesítmény közül jelenleg csak hatban játszanak rendszeresen orosz élvonalbeli mérkőzéseket. Néhány városban komoly anyagi kihívást jelent az aréna fenntartása, ezért az elnök felkérte a sportminisztert, készítsen előterjesztést minden stadion és edzőpálya jövőjét illetően, amelyet a világbajnokságra építettek. "Ennek konkrétnak, és nem csupán általános érvényűnek kell lennie" - hangsúlyozta Putyin.

Az elnök emlékeztetett arra, hogy a világbajnokság idejére kiadott,

a vízumot helyettesítő szurkolói igazolványok érvényességének meghosszabbításával a drukkerek akár többször is beutazhatnának Oroszországba.

A világbajnokság helyi szervezőbizottságának vezetője, Alekszej Szorokin szerint a torna lendületet adott a helyi vállalkozásoknak, a turisták mintegy 100 milliárd rubelt (442 milliárd forint) költöttek az országban.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a  magyar válogatott a stadionba, vonulnak a szurkolók

Megérkezett a magyar válogatott a stadionba, vonulnak a szurkolók

Bő másfél órával a 15 órakor kezdődő mérkőzés előtt megérkezett a magyar válogatott a kölni stadionba. Vonulnak a szurkolók a központból a stadion felé.

Most Ukrajnának is jól jönne, ha jönne a gáz az orosz-ukrán vezetéken

Az Ukrajna ellen indított orosz háború nyomán az EU egy sor szankciót hozott Moszkvával szemben, de nem tiltotta meg a földgázexportot, amit néhány ország ki is használ. Az év végén azonban lejár az Ukrajnán keresztül haladó tranzitot szabályozó szerződés, de európai illetékesek arról tárgyalnak, hogyan lehetne fenntartani a szállításokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×