eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Szamara, 2018. július 6.A szamarai Kozmosz Aréna 2018. július 6-án. Másnap a Kozmosz Arénában játsszák az oroszországi labdarúgó-világbajnokság Svédország - Anglia negyeddöntőjét. (MTI/EPA/Felipe Trueba)
Nyitókép: MTI/EPA/Felipe Trueba

Öt évig segíti az orosz állam a vb-stadionok fenntartását

Minden stadionban legyen egy csapat, és minden csapatnak legyen stadionja - az orosz elnök szerint erre kell törekedni.

Oroszországban állami támogatással segítik a vasárnap véget ért labdarúgó-világbajnokságon használt 12 stadion fenntartását a következő öt évben.

Vlagyimir Putyin államfő a kormányzati tisztviselők és sportvezetők kalinyingrádi találkozója után fontosnak nevezte a kihasználtságot, ezért nem baj, ha a stadionok koncerthelyszínekké, kiállítási vagy kereskedelmi központokká, turisztikai célponttá válnak, de a legjobb szerinte az lenne, ha továbbra is a labdarúgásnak adnának otthont.

Putyin úgy fogalmazott, arra kell törekedni, hogy

"minden stadionban legyen egy csapat, és minden csapatnak legyen stadionja".

A 12 létesítmény közül jelenleg csak hatban játszanak rendszeresen orosz élvonalbeli mérkőzéseket. Néhány városban komoly anyagi kihívást jelent az aréna fenntartása, ezért az elnök felkérte a sportminisztert, készítsen előterjesztést minden stadion és edzőpálya jövőjét illetően, amelyet a világbajnokságra építettek. "Ennek konkrétnak, és nem csupán általános érvényűnek kell lennie" - hangsúlyozta Putyin.

Az elnök emlékeztetett arra, hogy a világbajnokság idejére kiadott,

a vízumot helyettesítő szurkolói igazolványok érvényességének meghosszabbításával a drukkerek akár többször is beutazhatnának Oroszországba.

A világbajnokság helyi szervezőbizottságának vezetője, Alekszej Szorokin szerint a torna lendületet adott a helyi vállalkozásoknak, a turisták mintegy 100 milliárd rubelt (442 milliárd forint) költöttek az országban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×