INFORÁDIÓ 
2020. július 5. vasárnap
Emese, Sarolta

labdarúgás

oroszország

foci-vb 2018

huligán

Moszkva, 2018. július 15.Francia szurkolók a moszkvai Vörös téren 2018. július 14-én, egy nappal az oroszországi labdarúgó-világbajnokság Franciaország - Horvátország döntője előtt. (MTI/EPA/Zurab Kurcikidze)

Kiderült, miért nem voltak balhék a foci-vb-n

Infostart / MTI

Az orosz biztonsági szolgálatok több mint háromezer futballhuligánt tartottak távol a vasárnap véget ért világbajnokságtól.

Vlagyimir Kolokolcev belügyminiszter úgy fogalmazott, a vb biztonságos megrendezésében fontos szerepe volt annak, hogy megtagadták a beutazást számos olyan külföldi személytől, aki korábbi viselkedésével erre okot adott.

Hozzátette, a külföldi kollégáikkal való együttműködésük, például az információcserék nélkül az akció nem valósulhatott volna meg, illetve azt is elárulta, hogy a belügyminisztérium több mint 100 ezer embert mozgósított a vb biztosítása érdekében.

"Az orosz rendőrség udvarias és figyelmes volt, a szurkolókat pedig csak szabálysértések miatt kellett figyelmezetni" - vélekedett Kolokolcev, aki szerint a nemzetközi rendőrségi akcióközpont és a turisztikai rendőrség is hatékonyan működött a torna ideje alatt.

Nyitókép: Zurab Kurcikidze
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018