eur:
394.37
usd:
369.48
bux:
65676.41
2024. április 23. kedd Béla
Moszkva, 2018. július 15.Francia szurkolók a moszkvai Vörös téren 2018. július 14-én, egy nappal az oroszországi labdarúgó-világbajnokság Franciaország - Horvátország döntője előtt. (MTI/EPA/Zurab Kurcikidze)
Nyitókép: Zurab Kurcikidze

Kiderült, miért nem voltak balhék a foci-vb-n

Az orosz biztonsági szolgálatok több mint háromezer futballhuligánt tartottak távol a vasárnap véget ért világbajnokságtól.

Vlagyimir Kolokolcev belügyminiszter úgy fogalmazott, a vb biztonságos megrendezésében fontos szerepe volt annak, hogy megtagadták a beutazást számos olyan külföldi személytől, aki korábbi viselkedésével erre okot adott.

Hozzátette, a külföldi kollégáikkal való együttműködésük, például az információcserék nélkül az akció nem valósulhatott volna meg, illetve azt is elárulta, hogy a belügyminisztérium több mint 100 ezer embert mozgósított a vb biztosítása érdekében.

"Az orosz rendőrség udvarias és figyelmes volt, a szurkolókat pedig csak szabálysértések miatt kellett figyelmezetni" - vélekedett Kolokolcev, aki szerint a nemzetközi rendőrségi akcióközpont és a turisztikai rendőrség is hatékonyan működött a torna ideje alatt.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×