eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
A spanyol Alvaro Morata (7), Dani Carvajal (k) és Lamine Yamal (19), miután az olasz Riccardo Calafiori öngólt vétett a németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában játszott Spanyolország-Olaszország mérkőzésen a gelsenkircheni AufSchalke Arénában 2024. június 20-án.
Nyitókép: MTI/AP/Martin Meissner

Morata sárga lapot adott a biztonsági őrnek, de az UEFA-nak lépnie kell a berohanó szurkolók miatt

Több szempontból is emlékezetes marad a németországi labdarúgó Eb kedd esti, spanyol győzelemmel véget ért müncheni elődöntője. Mindenekelőtt azért, mert a spanyolok fiatal sztárja, Lamine Yamal 16 évesen és 362 naposan az Eb-k történetének legfiatalabb gólszerzőjévé vált, de azért is is, mert a spanyolok kapitánya, Alvaro Morata szinte példa nélkül álló sérülést szenvedett.

A spanyol labdarúgó-válogatott 2-1-re győzte le a franciákat a Münchenben játszott keddi elődöntőjében, ellenfele az esti Anglia–Hollandia elődöntő továbbjutója lesz. A döntőre a berlini Olimpiai Stadionban vasárnap kerül sor, amikor Lamine Yamal már 17 évesen lép pályára, Alvaro Morata pedig remélhetőleg teljesen felépülve.

Az Eb-k történetében aligha volt még olyan incidens, amely az Atletico Madrid kíváló csatárát érte, ráadásul a mérkőzés befejezése után. Német beszámolók szerint

a spanyolok csatárát nem is a franciák "bántották", hanem a sérülést egy biztonsági őr okozta.

A június 14. óta tartó németországi Eb eddigi összecsapásain nem először fordult elő, hogy kedvenc sztárjukkal szelfik készítésére törekvő szurkolók a mérkőzések közben rohantak be a pályára. Ebből a szempontból a portugál Cristiano Ronaldo volt a sztár, akit még gyermekkorban lévő rajongók sem kíméltek. A biztonsági személyzet legtöbbször közbelépett, elvezetve a rendbontó ünneplőket.

A Moratát ért incidens azonban ebből a szempontból "új fejezetet" jelentett. Történt ugyanis, hogy a győzelem után a spanyolok kispadon ülő játékosai is berohantak a pályára, köztük a korábban lecserélt Morata is. Az ünneplésben egy szurkoló is részt akart venni, aki az ujjongó játékosok felé futott. A biztonsági személyzet próbált közbelépni, az egyik biztonsági őr azonban a csapatkapitányt olyan "szerencsétlenül" közelítette meg, hogy ütközésük nyomán Morata a lábán sérülést szenvedett.

A mérkőzés után többen aggódtak amiatt, hogy a spanyolok kapitánya nem vehet részt a vasárnapi döntőben, de a ZDF tudósítása szerint nem sokkal később már maga Morata igyekezett csillapítani a kedélyeket.

"A biztonsági őrnek sárga lap jár"

– viccelte el a történteket, hozzátéve, hogy sérülése nem súlyos, és ott lesz a vasárnapi döntőben.

A mérkőzés során egyébként nem ez volt az egyetlen ilyen szurkolói rendbontás. Egy "leleményes" francia rajongó játék közben futott a pályára, hogy szelfit készítsen kedvencével el, Kilian Mbappéval. A biztonságiak anélkül vezették ki őt, hogy Mbappénak sérülést okoztak volna…

Német portálok utaltak arra, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség nem publikál ilyen jellegű fotókat, hogy ne ösztönözze az ilyen jellegű incidenseket, de az UEFA-nak a németországi Eb után szakértők szerint lépnie kell a hasonló atrocitások jövőbeni megakadályozása érdekében.

Címlapról ajánljuk
Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a rossz kezdés volt az Egyiptom elleni vereség oka, de arra lehet építeni, hogy nyolcgólos hátrányból is felállt a csapat.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×