eur:
400.87
usd:
367.48
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz
Fucsovics Márton a spanyol Rafael Nadal ellen játszik a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi tenisztornája egyes versenyének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2024. július 28-án.
Nyitókép: Kovács Tamás

Fucsovics könnyed győzelemmel tért vissza Antwerpenben

Fucsovics Márton csupán két játékot veszítve nyert az Antwerpenben zajló, 690 ezer euró összdíjazású keménypályás férfi tenisztorna első fordulójában.

A világranglistán 93. játékos másfél hónap után vívott ismét tétmérkőzést, előzőleg a US Openen szerepelt, ahol derékproblémák miatt feladta nyitókörös meccsét. Belgiumban a hazai közönség előtt szabadkártyával induló Raphael Collignonnal (167.) találkozott, pályafutása során először. A 22 éves ellenfél élete első ATP-főtáblás meccsére készült.

A tíz évvel idősebb magyar áprilisban megszerezte pályafutása második ATP-trófeáját Bukarestben, ám egészségi gondok miatt azóta csak 13 meccset vívott, azokból pedig mindössze négyet nyert meg.

A hétfői összecsapáson hamar kiütközött a tudásbeli különbség: a hazai játékos 1:1-ig állta a sarat, innen a magabiztosan irányító nyíregyházi sportoló 4:1-re, majd - két bréklabdát hárítva - 5:2-re elhúzott, aztán fogadóként lezárta a szettet.

Néhány perccel később az egyre inkább "elfogyó" Collignon újra bréklabdánál ütött kettős hibát 1:0-nál, majd ugyanezt tette 3:0-nál is. A magyar játékos sorra hozta a gémeket, időnként szemet gyönyörködtető megoldásai voltak, s a belga 12. kettős hibája már a győzelmet jelentette a számára. Az egyoldalú találkozó 62 percig tartott.

"Sajnálom, hogy éppen az egyik hazai kedvencet vertem meg" - nyilatkozta a pályán. "Az elmúlt hetekben nagyon keményen edzettem otthon, a bukaresti diadal óta sok sérüléssel küszködtem, de próbálok visszatérni. Szép emlékeim vanna Antwerpenből, szeretem ezt a tornát, Felixet pedig tavaly megvertem egy háromórás meccsen, remélem, most is sikerül" - utalt arra Fucsovics, hogy a nyolcaddöntőben a harmadik helyen kiemelt kanadai Felix Auger-Aliassime (21.) vár rá.

Eredmény:

1. forduló (a 16 közé jutásért):

Fucsovics Márton-Raphael Collignon (belga) 6:2, 6:0

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék a nap végére már pozitív képet mutattak. Gazdasági események szempontjából kimondottan eseménytelenül indult a hét. Amerikában Colombus-nap mellett is rekordon zárt az S&P500, de a többi főbb index is emelkedéssel kezdte a hetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×