eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Holland szurkoló a németországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjában játszott Hollandia-Franciaország mérkőzés előtt a lipcsei RB Arénában 2024. június 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Soha nem volt még ennyi holland az olimpián

276 sportoló vesz részt a párizsi játékokon, sokkal több a nő, mint a férfi, és az atlétáké a legnagyobb küldöttség.

Rekordszámú, 276 sportoló képviseli Hollandiát a jövő héten rajtoló párizsi nyári olimpián.

A Holland Olimpiai Bizottság közlése szerint 47 versenyzővel az atlétáké a legnagyobb csapatrész, míg a nemeket tekintve a nőké a vezető szerep: ők 162-en, míg a férfiak 114-en vannak.

A legfiatalabb holland induló a 18 éves breaktáncos, India Sardier, a legidősebb pedig az 50 éves díjlovas, Hans Peter Minderhoud.

A korábbi holland részvételi csúcsot a 2021-es tokiói olimpia jelentette, ahol az országot 275 sportoló képviselte.

Hágai bejelentés szerint Vilmos Sándor király, felesége, Maxima királyné és három lányuk közül Catharina-Amalia hercegnő is jelen lesz a játékok pénteki megnyitó ünnepségén, amelyre várhatóan Dick Schoof miniszterelnök is Párizsba utazik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Péntekről szombatra virradó éjjel telefonon beszélt egymással Donald Trump republikánus elnökjelölt, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, és amelyről Trump azt kommunikálta, hogy gyors békét fog teremteni Ukrajnában. Zelenszkij erről nem tett említést, arról viszont igen, hogy megállapodtak egy személyes találkozóban, amelyen majd a tartós béke lehetőségeit egyeztetik. Közben az éjjel az oroszok ismét támadták az ukrán energetikai infrastruktúrát, és az is kiszivárgott, hogy az amerikai Patriot rakétarendszer rakétagyártásának felpörgetése akadályokba fog ütközni Japánban, mert egy kritikus fontosságú alkatrészből hiány van. Friss híreink a háborúról szombaton.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×