eur:
390.91
usd:
357.35
bux:
72539.74
2024. július 17. szerda Elek, Endre
Győri-Lukács Viktória, a párizsi olimpiára készülő női kézilabda-válogatott játékosa a csapat edzésén Telkiben 2024. június 25-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Győri-Lukács Viktória: bárki ellen van esélyünk

A magyar női kézilabda-válogatott megfelelő hozzáállással akárkit le tud győzni a párizsi olimpián – véli Győri-Lukács Viktória.

A Bajnokok Ligája-győztes Győr jobbszélsője az M4 Sportnak szerdán elmondta, készen áll arra, hogy ezen a poszton ő lesz az egyetlen játékos a csapatban. Győri-Lukács kitért rá, hogy van rajta kívül három balkezes, aki tud segíteni neki és a csapatnak, ha esetleg rosszul játszik. Saját bevallása szerint fizikailag bírná a kétnaponta játszott hatvan percet, ugyanakkor mentálisan nehezebb erre felkészülni.

Elmondta, nagyon várják a jövő pénteki megnyitót, ami azért is hatalmas élmény lesz számára, mert a cselgáncsozó Tóth Krisztiánnal együtt a csapatkapitány Böde-Bíró Blanka viszi majd a magyar zászlót.

A jobbszélső – aki bekerült az elmúlt szezon álomcsapatába az Európai Kézilabda Szövetségnél (EHF) – úgy érzi, a sikerrel vett debreceni ötkarikás selejtezőn - amelyen a világbajnoki negyedik svédeket 28-25-re legyőzték – elérték, hogy elhiszik, akárki ellen képesek nyerni.

„Ha így készülünk és állunk ki a pályára, akkor bárki ellen van esélyünk.

Elöl és hátul is nagyon jól működünk, vannak olyan napjaink, amikor alig tudnak nekünk gólt lőni vagy mi nagyon gyors gólokat tudunk szerezni” – jelentette ki.

A jobbszélső második olimpiájára készül, így arra számít, hogy Párizsban már nem fog annyira izgulni, mint három éve Tokióban.

A nemzeti csapat pénteken a házigazda németekkel szembeni edzőmérkőzéssel zárja a felkészülést Stuttgartban, Győri-Lukács szerint ez jó főpróba lesz, amelyen az utolsó simításokat kell majd elvégezni.

Az ötkarikás tornát jövő csütörtökön kezdik a magyarok a házigazda és címvédő franciák ellen, a játékos jó hangulatra számít, ugyanakkor elismerte: a papírforma nem mellettük szól.

„Nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen minden poszton világklasszis játékosaik vannak. Nagyon kell figyelnünk a szélsőikre, a gyors góljaikra, és a kapusaik, illetve a védekezésük is nagyon jó” – mondta Győri-Lukács, aki abban reménykedik, hogy ha társaival jó napot fognak ki, akkor játszhatnak jó mérkőzést a világbajnokkal.

„Ugyanakkor a franciák mindig buknak az elején egy mérkőzést, nagyon bízunk benne, hogy ez ellenünk lesz”

– tette hozzá.

A folytatásban Brazília, Angola, Spanyolország és Hollandia lesz az ellenfél a csoportkörben, ahonnan az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

"Az az álmunk, hogy másodikként továbbjussunk. Nagyon erős ellenfeleink vannak, de például a reggel kilenc órás mérkőzésen nincs papírforma" - vélekedett. Elárulta, komoly céljaik vannak, egy éremmel nagyon boldogok lennének, de legalább a tokiói hetedik helyre szeretnének ezúttal is odaérni.

Címlapról ajánljuk

Navracsics Tibor: példátlan politikai lépéssel kezdte a munkáját az új Európai Parlament

A többi frakció nem akarja megadni azt a sikerélményt, hogy a pozíciók révén kohéziós pontok jöjjenek létre a pártcsoporton belül, inkább a frusztrációt és feszültséget akarja növelni a frakción belül – mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
Másfél éve nem látott zuhanás Amerikában, kulcsszintre került az Nvidia

Másfél éve nem látott zuhanás Amerikában, kulcsszintre került az Nvidia

A makroadatok és az amerikai jegybankárok kommentárjai mellett vállalati gyorsjelentések is mozgatják a héten a tőzsdéket, emellett a nagy amerikai technológiai papírok felől egy látványos elfordulás látszik, az esést a chipgyártó vállalatok vezetik, miután kiszivárgott, hogy az Egyesült Államok szigorúbb exportkorlátozásokat vezethet be az iparban. A mesterséges intelligencia zászlóshajójának számító Nvidia különösen nagyot esett, kulcsszinten van az árfolyam. A tech-túlsúlyos Nasdaq index olyan nagy esésben van, amilyenre utoljára 2022 decemberében volt példa.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×