eur:
394.62
usd:
365.24
bux:
73854.68
2024. július 30. kedd Judit, Xénia
Botrány a Copa America elődöntője után. Forrás: X / Sergio Dipp
Nyitókép: Forrás: X / Sergio Dipp

Botrány a Copa America elődöntője után – videó

Kolumbia lesz a címvédő és világbajnok argentin válogatott ellenfele a labdarúgó Copa America vasárnapi döntőjében, miután a négy között egy góllal jobbnak bizonyult Uruguaynál.

Az egyesült államokbeli Charlotte-ban rendezett második elődöntőben a kolumbiaiak annak ellenére diadalmaskodtak, hogy az egész második félidőt emberhátrányban játszották le. Röviddel a szünet előtt szereztek vezetést Jefferson Lerma fejesgólja révén - a gólpasszt szögletből James Rodríguez adta, akinek ez már a hatodik előkészítése volt a tornán, ezzel megjavította Lionel Messi rekordját -, pár perccel később azonban megfogyatkoztak, mert Daniel Munoz durvaságért megkapta a második sárga lapját.

A második játékrész eleje sok szabálytalanságot és játékmegszakítást hozott, majd az uruguayiak beszorították ellenfelüket, több helyzetük is volt - a 66. percben beállt Luis Suárez egy alkalommal a kapufát találta el -, de végül nem sikerült egyenlíteniük.

A lefújás után futballpályára nem illő jelenetek játszódtak le a stadionban.

Az uruguayi játékosok felmentek a lelátóra és ott néhányuk - például az FC Liverpool támadója, Darwin Nunez - összecsapott a kolumbiai drukkerekkel. A biztonságiaknak kellett rendet tenniük, a dél-amerikai szövetség, a CONMEBOL pedig elítélte a történteket.

A finálét vasárnap rendezik Miamiban. Kolumbia másodszor nyerheti meg a dél-amerikai kontinenstornát, az eddigi egyetlen sikerét 2001-ben aratta. A 15-szörös győztes Uruguay szombaton Kanadával csap össze a harmadik helyért.

Eredmény az elődöntőben:

Kolumbia-Uruguay 1-0 (1-0)

góllövő: Jefferson Lerma (39.)

kiállítva: Daniel Munoz (45+1., Kolumbia)

kedden játszották:

Argentína-Kanada 2-0 (1-0)

Címlapról ajánljuk

Komoly lépést tehet a negyeddöntő felé a női kézilabda-válogatott – élőben

Angola ellen játszik a magyar női csapat a harmadik csoportmérkőzésen az olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 30. 16:16
×
×
×
×