eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Póta Georgina az osztrák Sofia Polcanova elleni mérkőzésén az asztaliteniszezők WTT Champions versenyének első fordulójában a budapesti BOK Csarnokban 2022. július 18-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Póta Georgina: egyszer azt kell mondani, hogy elég

Az asztaliteniszező Póta Georgina szerint nagy pech kellene ahhoz, hogy a világranglista júniusi zárásakor lemaradjon az olimpiai kvótáról, de még nem akarja elkiabálni, hogy ott lehet majd Párizsban.

A 39 éves, kétszeres Európa-bajnok játékos a múlt héten, a szarajevói egyéni európai selejtezőn háromszor is kvótáért játszhatott, de mindháromszor alulmaradt, az utolsó alkalommal – az ukrán Margarita Peszocka ellen – ráadásul úgy, hogy 0:3-ról még kiegyenlített, majd a döntő szett ismét a riválisé lett.

„Négy nap elteltével most kezdek túllenni a dolgon, megemészteni” – mondta az M4 Sportnak a Budaörs játékosa, hozzátéve, hogy az első két kvótameccs nem neki állt, de az utolsóval kapcsolatban nagyon sajnálja, hogy 10–8-ról elvesztette az első szettet, mert szerinte ha azt megnyeri, akkor máshogy alakult volna a mérkőzés. „De nem adtam fel, büszke vagyok magamra, hogy 0:3-ról kiegyenlítettem. A döntő szettben aztán ő is összeszedte az utolsó energiát, így sajnos kikaptam. Nagyon szomorú vagyok, de megyünk tovább és remélem, hogy a világranglistáról meglesz a kvótám.”

Póta elárulta, hogy március óta sérülés, betegség miatt alig edzett, ezért már az siker, hogy végig tudta játszani a múlt heti selejtezőt.

A játékos elmondta: 15 kijutó hely lesz a június 18-án nyilvánosságra kerülő világranglistáról, ebből kettő már elkelt a vegyes párosok miatt, ő pedig úgy számolja, hogy jelenleg a hatodik az ötkarikás kvótában reménykedők rangsorában.

„Nem szeretem elkiabálni a dolgokat, de elég pechesnek kellene lennem ahhoz, hogy ne jussak ki. Persze az elmúlt pár hónapban láttunk néhány érdekességet”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy június elején még indul Zágrábban és Ljubljanában, ahol szeretne menni néhány fordulót, bebiztosítva ezzel az ötkarikás indulását.

Amennyiben kijutna Párizsba, Póta Georgina – Bátorfi Csillához és Tóth Krisztinához hasonlóan – pályafutása ötödik olimpiáján vehetne részt.

A játékos elárulta, a tavalyi csendesebb év után decemberben, a szövetség kérésére vállalta el, hogy megpróbálja a kvalifikációt és nagyon örülne, ha összejönne.

„Minden sportoló álma, hogy kijusson az olimpiára. És minél többre, annál jobb” – mondta a klasszis asztaliteniszező, akinek a kislánya négyéves. Elárulta: a tavaszi versenyeken az is motiválta, hogy minél hamarabb bebiztosítsa a kvótáját, hogy ne legyen hiába a sok távollét a családjától.

Az ötkarikás játékok utáni időszakról Póta Georgina azt mondta, imád versenyezni, ez az élete ötéves kora óta és nehéz abbahagyni.

„De egyszer azt kell mondani, hogy elég. Nem vagyok már fiatal, ezzel együtt imádom, gyerekkorom óta az edzéseken is csak meccseket szerettem volna játszani. Egyelőre nem akarok semmit kijelenteni, de az biztos, hogy nagyon sok versenyre nem fogok tudni elmenni” – zárta szavait.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×