eur:
389.69
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Szőnyi Ferenc világbajnok ultratriatlonista és ultrafutó a sajtótájékoztatója után Budapesten 2017. augusztus 30-án. A komáromi ultra futó, kerékpározó, IronMan megnyerte az indiai Himalája hágóin megrendezett 480 kilométeres The Hell Race-t (Pokolfutás), amelyet a világ legnehezebbnek futóversenyének tartanak.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Visszatér az 59 éves komáromi vasember, brutális versenyre készül

Szőnyi Ferenc tavaly év végén sportorvosnál járt, és a vizsgálati eredmények alapján kiderült: 43 év a biológiai életkora.

Szőnyi Ferenc ultratriatlon világbajnokot az elmúlt időszakban sérülések hátráltatták, így egy év kihagyásra kényszerült. Pihent, regenerálódott, de eszébe sem jutott, hogy abbahagyja a sportolást, illetve a nagy kihívások és rekordok hajkurászását. Még évekkel ezelőtt egy komoly térdsérülés miatt több műtéten is átesett, de a sorozatos operációk sem szegték a kedvét. Az 59 esztendős sportember nemrég sportorvosnál járt, hogy felmérjék, milyen állapotban van jelenleg.

A vizsgálati eredmények pedig kimutatták, hogy a biológiai életkora 43 év

– írja a kemma.hu.

„Akkor az azóta eltelt 16-17 év meg sem történt? Akkor miért ne kezdhetném újra? Írjuk a történetet tovább, folytatom a sportot!” – lelkendezett a portálnak Szőnyi Ferenc, aki február 25-én újabb kihívást vállal: egy kerékpárversenyen indul, amelyen

a Himalájától indulva kell áttekerni a kontinenst, 3700 kilométert megtéve.

A komáromi vasember sokáig „jegelte” a sportolást, 43 évesen azonban elkezdett kocogni, majd folyamatosan növelte a távokat, egyre komolyabb, nagyobb futó- és triatlonversenyeken indult el. Nyert tízszeres és hússzoros Ironmant, a harmincszoros távon pedig második lett. Az elsők között teljesítette a Himalájában a La Ultra-The High versenyt, majd a szintén a Himalájában rendezett Hell Ultra Running sem fogott ki rajta.

Szőnyi Ferenc a 2009-es mexikói tízszeres Ironman-versenyen megdöntötte a világrekordot: 115 órára javította a korábbi csúcsot. Nevéhez fűződik egy korábbi kerékpáros rekord is: 2000-ben megjavította a 24 órás, és az ezer kilométeres kerékpározás csúcsát is: 24 óra alatt 721 kilométert tekert, illetve 34 óra alatt teljesítette az ezer kilométert. Kétszer is célba ért az Athén és Spárta közötti, 246 kilométeres ultramaratoni futóversenyen, a Spartathlonon, melyet a világ legnehezebb megmérettetései között tartanak számon, valamint teljesítette az egyik leghosszabb kerékpáros versenyt, a 4800 kilométeres Race Across Americát is.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×