eur:
390.85
usd:
364.21
bux:
68221.54
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Három gólt kapott, mégis nyert a Real Madrid

Elképesztő mérkőzést hozott a Spanyol Szuperkupa első elődöntője a szaúd-arábiai Rijádban. A Real Madrid három gólt kapott, mégis nyert az Atlético ellen. Antoine Griezmann klubrekorderré lépett elő, két öngól is akadt a nyolc között.

Az Atlético Hermoso góljával vezetést szerzett a 6. percben, ezt Antonio Rüdiger kiegyenlítette a 20. percben. Sőt, Ferland Mendy találatával az első félóra vége előtt már a „királyi klub” vezetett. De a fordulatok csak ezután jöttek, a 37. percben Antoine Griezmann 2-2-re alakította az állást. A francia világbajnok a 174. gólját szerezte az Atlético mezében, ezzel elhagyta az eddigi társrekordert, Luis Aragonest.

A második játékrészben Kepa kapus Antonio Rüdigerre ütötte rá a labdát, s így újra Diego Simeone csapata vezetett. De öt perccel a rendes játékidő hivatalos vége előtt Dani Carvajal is gólt szerzett, 3-3.

A XXI. században először szerzett a Real Madrid és az Atlético Madrid is legalább három gólt egymás elleni mérkőzésen.

A hosszabbításban a 116. percig nem esett gól, akkor Brahim Diaz fejese után a labda Sztefan Szavicsról a saját kapujába került, 4-3 Carlo Ancelotti csapatának. A hátrányba került piros-fehér-kékek kitámadtak, egy szögletnél még Jan Oblak kapus is előrement. Rosszul járt vele, mert egy labdáért, már a félpályához közeledve, visszafelé, versenyfutásra kényszerült Brahim Diazzal szemben. A csatár lesprintelte, majd az oldalvonal közeléből megszerezte a Real Madrid győzelmét bebiztosító gólt.

Az 5-3-s győzelemmel a „fehérek” bekerültek a döntőbe. A második elődöntőben csütörtökön a Barcelona és az Osasuna játszik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×