eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: vlv.hu

Vízilabdás fia csatlakozna Marco Rossi stábjához

Simone Rossi, a Genesys-OSC Újbuda vízilabdázója egyszer szívesen csatlakozna édesapja, a magyar labdarúgó-válogatottat irányító Marco Rossi szakmai stábjához.

"Én is futballoztam, édesapám tartott nekem edzéseket 10 éves koromig, de aztán azt tanácsolta, jobban tenném, ha másik sportágat választanék magamnak. Hat évvel ezelőtt B licences edzői képesítést szereztem, emellett elvégeztem a mérkőzéselemző tanfolyamot is. Sokat tanulok, hogy valóra váltsam egyik nagy álmom, hogy édesapám edzői csapatában dolgozhassak" - mondta az M1 aktuális csatornának a 31 éves sportoló, aki nagyon büszke édesapjára.

Megfogalmazása szerint a Marco Rossit körülölelő rajongás hatalmas örömöt és boldogságot jelent az egész család számára.

"Amióta Magyarországra érkezett, óriási tisztelet és megbecsülés övezi. Eleinte a személyisége és embersége ragadta meg a szurkolókat, majd szakvezetőként is bizonyított. Azokat az értékeket, amelyeket átadott nekem, tovább akarom vinni és hasznosítani, mert szeretnék hasonlítani rá. Büszkeséggel tölt el, amit elért és ahogy viszonyulnak hozzá Magyarországon" - mondta Simone Rossi.

A vízilabdára áttérve kifejtette: jó döntés volt neki is Magyarországra igazolnia, amit már korábban is tervezett, de akkor nem keresték, így Olaszországban maradt. Hozzátette, egyéves szerződést kötött az OSC-vel, majd kiderül, lesz-e folytatása.

"Már játékosként is csodálattal tekintettem Varga Dánielre. Különleges, hogy most ő a vezetőedzőm. Nagyszerű szakember, aki megérti a játékosait és sokat segít a fiataloknak a fejlődésben" - mondta a játékosként olimpiai és világbajnok mesteréről Simone Rossi, aki megjegyezte: a nemzetközi kupában várakozáson alul szerepelt a fővárosi klub, amelynek az egész idény nehezen indult, mert hét meghatározó játékosa is távozott nyáron. - "Idő kell, amíg a közösség tagjai összeszoknak. Az utóbbi hetekben sikerült összekapni magunkat, köszönhetően a novemberi bajnoki szünetnek."

A bajnokságban negyedik helyen álló együttes olasz légiósa szerint a magyar vízilabdázók technikailag a legképzettebbek a világon, azaz olyanok, mint a brazilok a futballban. Ugyanakkor hozzátette, szerinte a mentális felkészültségben akadnak hiányosságok, mert nem mindenkiben van meg az az ösztön, hogy a végsőkig harcoljon és feláldozza magát a mérkőzés minden másodpercében, ráadásul ha nem jól alakulnak a dolgok, egyesek hajlamosak magukba roskadni. Simone Rossi viccesen megjegyezte: ha a játék mentális szegmensében is a legjobbak lennének a magyarok, akkor minden olimpián aranyérmet nyernének.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×