eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség megválasztott elnöke a Magyar Diáksport Szövetség tisztújító küldöttgyűlésén a Magyar Tudományos Akadémián 2020. január 22-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Megvan az öttusaszövetség új elnöke

Balogh Gábort választották hétfőn elnökké a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) rendkívüli közgyűlésén.

Az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok sportember, a Magyar Diáksport Szövetség vezetője nyolc érvénytelen mellett 57 támogató szavazatot kapott. A Magyar Sport Házába összehívott közgyűlésen a 77 szavazásra jogosult tag közül 65 jelent meg.

Balogh Gábor elődje, Simicskó István október 15-i hatállyal távozott a posztról személyes feladatainak megnövekedésére hivatkozva.

Az elnöki posztért korábban jelezte érdeklődését két olimpiai, világ és Európa-bajnok, Vörös Zsuzsanna eddigi általános alelnök és Mizsér Attila főtitkár, de végül nem kaptak jelölést. A közgyűlésen a tagság a KSI napirendmódosítási javaslatát elfogadva a tisztségviselők visszahívásáról döntött, így teljesen új elnökséget kellett választani.

Balogh Gábor egyedüli jelölt volt az elnöki posztra.

Programadó beszédében az összefogás szükségességéről beszélt, emlékeztetett rá, hogy "jelen pillanatban erőteljes külső fenyegetettsége van az öttusának, nevezzük ezt szabályváltoztatásoknak, így egyszerűen nem tehetjük meg, hogy ne egységesen lépjünk fel a magyar öttusa érdekében".

Barátságos légkör kialakítását, konszenzus megteremtését és együttműködést ígért, úgy fogalmazott "mindenkire szeretnék számítani, aki volt és van".

A feladatok közül elsőként a sportágon belüli nyugalom, béke megteremtését jelölte meg, arra biztatta a megjelenteket, hogy "találjuk meg azt, amit régen olyannyira szerettünk egymásban" és kölcsönös tiszteletre szólította fel a sportágért tevékenykedőket.

"A vitákat oldjuk meg házon belül, a különböző bizottságokban" - javasolta a jelenlévőknek, majd úgy folytatta, a feljelentéseket, az újságcikkekben történő üzengetéseket nem tartja célravezetőnek, a sajtóra nem postásként tekintene, hanem azt szeretné, ha inkább az eredményekről számolhatna be.

Demokratikus, világos, átlátható működést, illetve vezetést ígért. Kiemelte, hogy fontos az eredményes olimpiai szereplés, ezért most a támogatásnak az érintett versenyzőkhöz, klubokhoz kell eljutniuk, hosszabb távon pedig lényeges a tömegbázis építése, az utánpótlás-nevelés, és a sportág népszerűsítése.

Kijelentette, a sportág magas szintű állami támogatása adott, egyúttal jelezte,

elképzelése szerint egy új sportágfejlesztési programnak jövő májusig el kell készülnie.

A szavazást követően azt mondta: "szász százalékig rajta leszek, hogy megszolgáljam ezt a bizalmat".

Általános alelnöknek Tóth Zoltánt, alelnöknek Vörös Zsuzsannát és Sárfalvi Péter választották meg a küldöttek.

Az elnökségbe még Beke Zsuzsanna, Bíró Péter, Fábián László, Madaras Ádám, Parrag Norbert, Sterbencz Tamás és Eleki Zoltán került be.

Az elnök és az elnökség mebízatása négy évre szól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Roma munkavállalókat szeretne foglalkoztatni épülő szlovákiai gyárában a Volvo

Roma munkavállalókat szeretne foglalkoztatni épülő szlovákiai gyárában a Volvo

A Kassa mellett épülő Volvo autógyár komolyan érdeklődik a romák foglalkoztatása iránt. Robert Fico miniszterelnök a kassai kihelyezett kormányülésen közölte, a kabinet elsőrendű érdeke, hogy együttműködjön az autógyárakkal, hogy Szlovákia továbbra is vonzó maradjon az iparágnak. Ennek ellenére továbbra is látszik, hogy már most is akut hiány van a szakképzett munkaerőből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
Dróntámadás érte a Krímet, haladnak előre az oroszok keleten – Háborús híreink vasárnap

Dróntámadás érte a Krímet, haladnak előre az oroszok keleten – Háborús híreink vasárnap

Orosz közlés szerint Ukrajna vasárnapra virradó éjjel összesen 38 drónnal támadta a Krím félszigetet. Feodoszija kikötőjében több robbanást is lehetett hallani, a közúti forgalmat korlátozták a környéken. Értesülések szerint Ukrajna európai szövetségesei több mint egymillió tüzérségi lőszert szállíthatnak le a megtámadott országnak tavasszal. Olekszandr Szirszkij ukrán főparancsnok elismerte, hogy az Avgyijivka szektorban szolgáló egyes parancsnokok téves számításai befolyásolták a védelmi állások stabilitását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×