eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, a Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fórumának társadalmi elnöke (b) és Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter a szervezet és a Kulturális és Innovációs Minisztérium stratégiai együttműködési megállapodásának aláírásán a minisztériumban 2023. november 21-én.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

A magyar élsportolókat segítő megállapodás született

Stratégiai együttműködést kötött a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fóruma.

Csák János tárcavezető az InfoRádiónak kiemelte, hogy odafigyelnek a kiemelkedő élsportolók pályafutása utáni munkájára. Mint mondta, a hazánkban mind a tudományos és művészeti, mind a sportteljesítmény kiemelkedő, és bár ezekkel kapcsolatban úgy is lehet fogalmazni, hogy ezek csak egy-egy kiemelkedő jéghegyek csúcsai, de ezek mögött igenis ott van egy hatalmas korpusza a tudásnak.

A sportban, mivel rövidebbek a pályák, külön oda kell figyelni,

hogy azok a tehetségek, vagy élsportolók, akik eredményeket érnek el, majd idővel befejeződik a pályafutásuk, harmonikusan át tudjanak lépni úgymond a civil életbe, és ugyanolyan színvonalú, ugyanolyan hőfokon égő életet tudjanak élni, mint sportoló korukban – tette hozzá.

Nemcsak a sportolók életút-menedzseléséről van szó, hanem arról a példáról, amit be tudnak mutatni, hogy egyensúlyban képesek terelni az életüket, magas színvonalú teljesítményeket elérni az élet különböző szféráiban – fogalmazott Csák János, jelezve: szakmailag és anyagilag is segítik az érdekvédelmi fórumot.

Három pillér

A kezdeményezés társadalmi elnöke, a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áron arról beszélt az InfoRádiónak adott interjúban, hogy milyen területekre terjed ki a mostani stratégiai együttműködés, ami három pilléren áll.

Az egyik a családtámogatás, illetve tehetséggondozás. „Mi azt gondoljuk, hogy azokat a családokat, ahol tehetséges fiatal sportolók vannak, megfelelően kell támogatni ahhoz, hogy a szülők segíteni tudják a gyerekeket a tehetségük kibontakozásában és abban, hogy felnőtt Európa-, világbajnoki és olimpiai érmekké tudják beváltani azt a talentumot, amit kaptak” – fogalmazott Szilágyi Áron.

Egy másik terület a felnőttképzés, felsőoktatás, hiszen a sportolóknak ahhoz, hogy az aktív pályafutásuk utáni életben megfelelően tudjanak beilleszkedni a társadalomba, illetve civil karriert építeni, ahhoz szükség van arra, hogy már az aktív pályafutásuk alatt megfelelően képezzék magukat, és felkészüljenek erre az „exitre” – magyarázta.

Budapest, 2023. november 21.
Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, a Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fórumának társadalmi elnöke (b) és Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter a szervezet és a Kulturális és Innovációs Minisztérium stratégiai együttműködési megállapodásának aláírásán a minisztériumban 2023. november 21-én.
MTI/Hegedüs Róbert
Budapest, 2023. november 21. Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, a Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fórumának társadalmi elnöke (b) és Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter a szervezet és a Kulturális és Innovációs Minisztérium stratégiai együttműködési megállapodásának aláírásán a minisztériumban. MTI/Hegedüs Róbert

A harmadik pedig az innováció. „Talán ezt a legnehezebb megfogalmazni, de egy olyan sportszerető, a sporttal rengeteget foglalkozó társadalomban, mint a magyar, folyamatosan jönnek az ötletek, az elképzelések, a kezdeményezések a sport és sportinnováció területén. Bízunk abban, hogy ki tudunk dolgozni egy olyan keretrendszert, amiben ezek a kezdeményezések eljutnak a mecénásokhoz és támogatást tudnak nyújtani.”

A háromszoros olimpiai bajnok kardvívó hozzátette, hogy

szemléletformáló hatást is várnak a fórumtól,

ennek pedig évtizedes távlatai lehetnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×