eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Michelisz Norbert, a BRC Hyundai N Squadra Corse versenyzője Hyundai Elentra N TCR típusú versenyautójával a túraautó-Európa-kupa (TCR) magyarországi fordulójának időmérő edzésén a mogyoródi Hungaroringen 2023. június 17-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Michelisz Norbert újra a világ legjobbja lehet – a világ túloldalán

A magyar autóversenyző 2019 után ismét világbajnok lehet, három futammal a TCR-sorozat vége előtt vezeti a pontversenyt.

Óriási harcot hozhat a TCR World Tour utolsó három fordulója, hiszen jelenleg Michelisz Norbert 270 ponttal áll a bajnokság első helyén, de mindössze négypontos hátránnyal követi őt a francia Yann Ehrlacher (Link&Co), a harmadik helyezett brit Rob Huff (Audi) 23 pontos lemaradása sem ledolgozhatatlan, sőt még Michelisz hyundai-os spanyol csapattársa, a jelenleg negyedik Mikel Azcona is képbe kerülhet, ő 27 pontra van a magyar éllovastól. Mindannyian bajnokok, Michelisz 2019-ben, Ehrlacher 2020-ban és 2021-ben, Huff 2012-ben, Azcona pedig tavaly volt a legjobb – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

Hosszú őszi szünet után tér vissza a pályára a TCR World Tour mezőnye, hiszen a legutóbbi fordulót augusztus végén rendezték Argentínában, ahol Michelisz átvette a vezetést a bajnokságban. A bajnoki szünetet kihasználva októberben teljesen más műfajban, a rali Európa-bajnokság (ERC) magyarországi fordulójában debütált, és abszolút újoncként a 13. helyet szerezte meg.

"Korábban sosem jártam Ausztráliában, és már nagyon várom a versenyeket – mondta a lapnak Michelisz Norbert. – Azok alapján, amit a neten láttam, Sydney-ben egy igazi régi vágású pályán versenyzünk majd, az ehhez hasonlóakat mindig is szerettem. A bajnoki címért folytatott harc kiélezett, úgyhogy gyorsan meg kell találnunk a tempót, hogy annyi pontot szerezzünk, amennyi csak lehetséges."

A 39 éves Hyundai-pilóta pályafutása során harmadszor bajnokesélyes a szezon végéhez közeledve, 2017-ben második lett, 2019-ben őt koronázták meg.

"Sokan azt várják tőlem, hogy megszerezzem a bajnoki címet, és persze ez a célom, de nekem már az a legfontosabb, hogy továbbra is olyan összeszedetten versenyezzek, mint eddig. Ha ez elég lesz a bajnoki címhez, annak nagyon fogok örülni, ha meg nem, akkor már elég tapasztalt vagyok ahhoz, hogy kezelni tudjam a helyzetet. Szakmai szemmel a mostani pályafutásom egyik legjobb idénye, és ez a lényeg" – mondta a magyar versenyző, aki az idény eddigi tizenkét futamán négyszer végzett a dobogón, ebből kétszer győzött, és csak egyen nem szerzett pontot, tehát kiegyensúlyozottan teljesített.

A TCR World Tour utolsó három fordulója:

  • Sydney – november 3–4.,
  • Bathurst – november 10–12.
  • Makaó – november 16–19.
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×