eur:
389.53
usd:
362.58
bux:
68013.45
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Bernie Ecclestone, a Forma-1 kereskedelmi jogait korábban birtokló brit üzletember a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Orosz Nagydíjának első szabadedzésén a Szocsi Autodrom versenypályán 2019. szeptember 27-én. A futamot szeptember 29-én rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Mindent beismert a Forma-1 korábbi ura, hatalmas összeget kell befizessen

Tizenhét hónap, két évre felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság Londonban Bernie Ecclestone-t, a Forma-1-es gyorsasági autóverseny-sorozat korábbi jogtulajdonosát, miután Ecclestone elismerte a terhére rótt adócsalási vádat a tárgyaláson.

A 92 esztendős milliárdos korábban tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.

Ecclestone büntetőpere eredetileg novemberben kezdődött volna, de mivel a kezdeti tagadás után beismerte, hogy adócsalást követett el, az angol-walesi büntetőjog alapján a bíróság külön büntetőper nélkül is ítéletet hozhatott.

Ecclestone eltitkolt a brit adó- és vámhivatal (HMRC) elől egy 400 millió fontos (csaknem 180 milliárd forintos) vagyonrészt, amelyet egy szingapúri vagyonalapban tartott.

A HMRC az után indított vizsgálatot, hogy a Forma-1 volt irányítója 2015-ben közölte: Nagy-Britannián kívül sehol nincs olyan letétbe helyezett vagyoneszköz, amelynek bármilyen formában ő lenne a kedvezményezettje.

A vád képviselője a csütörtöki tárgyaláson kijelentette: Bernie Ecclestone annak idején tudatosan közölt valótlan vagy félrevezető információt az adóhatósággal.

Elhangzott ugyanakkor az is, hogy

Ecclestone vállalta 653 millió font (292 milliárd forint) megtérítését

az adóhivatalnak elmaradt adók és adóvétségért kiszabott bírság formájában.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×