eur:
389.57
usd:
362.5
bux:
68033.15
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A német Johannes Thiemann (b) és az amerikai Anthony Edwards a férfi kosárlabda-világbajnokság Egyesült Államok - Németország elődöntő mérkőzésén Manilában 2023. szeptember 8-án.
Nyitókép: MTI/AP/Michael Conroy

Megint blamálta magát a Team USA

Veresegét szenvedett Kanadától az amerikai kosárlabda-válogatott a világbajnokság bronzmérkőzésén.

Kanada, amely csapat 7 NBA-s játékossál állt fel, a hosszabbításban nyert az amerikai válogatott ellen, így ők lettek a bronzérmesek.

Végeredmény: Kanada - USA 127-118.

A torna előtt favoritként emlegetett amerikaiak - akik legutóbb, 2019-ben csak hetedikek lettek az eddigi legrosszabb vb-teljesítményükkel - gyenge védekezéssel kezdtek, és 34 pontot kaptak a nyitónegyedben.

A folytatásban a játékosként és edzőként összesen kilencszeres NBA-bajnok Steve Kerr együttese Austin Reaves révén fordított, ám a nagyszünetben az addig 21 pontot szóró Dillon Brooks kosaraival ismét Kanada vezetett 58-56-ra.

Hat perccel a vége előtt egy 12-0-s rohammal az amerikaiak 54-52 után ismét előnyben voltak (96-94). Viszont négy másodperccel a vége előtt 111-107-re vezettek a hét NBA-játékossal felálló kanadaiak, amikor Mikal Bridges a második büntetőjét szándékosan kihagyta, ment a saját labdájáért, és egy utolsó másodperces bravúrtriplával egyenlített. A hosszabbítás ismét az előző tornán csak 21. Kanada fölényét hozta, amely fennállása első vb-érmét szerezte meg.

A győztes gárdában Brooks 39, Shai Gilgeous-Alexander 31 ponttal zárt, míg a túloldalon Anthony Edwards 24, Reaves pedig 23 pontot szerzett.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×