eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Szingapúr, 2022. október 1.Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szingapúri Nagydíjának időmérő edzése után 2022. október 1-jén. MTI/AP/Vincent Thian
Nyitókép: Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szingapúri Nagydíjának időmérő edzése után 2022. október 1-jén. MTI/AP/Vincent Thian

Belga Nagydíj - Leclerc a pole pozícióban

Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője rajtolhat az élről a Forma-1-es Belga Nagydíjon, mivel a leggyorsabb időt elérő Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája öthelyes rajtbüntetést kapott.

Leclerc-nek ez az idei második és pályafutása huszadik pole pozíciója, míg a címvédő és kétszeres világbajnok Verstappen a hátra sorolás miatt hatodikként vághat neki a vasárnapi futamnak, mert a versenyautójában már ötödször cseréltek sebességváltót idén, amit szankció nélkül egy idényen belül legfeljebb négyszer lehet megtenni.

A második helyről a Red Bull másik pilótája, a mexikói Sergio Pérez indulhat, míg a harmadik rajtkockát Lewis Hamilton, a Mercedes hétszeres világbajnoka szerezte meg a nedves aszfalton rendezett időmérőn.

A belgiumi hétvége a szezon harmadik sprintfutamos állomása. A pénteki időmérő edzés a vasárnapi futam rajtsorrendjét határozta meg, szombaton délben sprintkvalifikációt rendeznek, amely az aznap délutáni rövid, 15 körös viadal starthelyeiről dönt.

A 44 körös Belga Nagydíj vasárnap 15 órakor kezdődik.

A teljes rajtsorrend:

1. sor:

Charles Leclerc (monacói, Ferrari)

Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)

2. sor:

Lewis Hamilton (brit, Mercedes)

Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari)

3. sor:

Oscar Piastri (ausztrál, McLaren)

Max Verstappen (holland, Red Bull)

4. sor:

Lando Norris (brit, McLaren)

George Russell (brit, Mercedes)

5. sor:

Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin)

Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)

6. sor:

Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri)

Pierre Gasly (francia, Alpine)

7. sor:

Kevin Magnussen (dán, Haas)

Valtteri Bottas (finn, Alfa Romeo)

8. sor:

Esteban Ocon (francia, Alpine)

Alexander Albon (thaiföldi, Williams)

9. sor:

Csou Kuan-jü (kínai, Alfa Romeo)

Logan Sargeant (amerikai, Williams)

10. sor:

Daniel Ricciardo (ausztrál, Alpha Tauri)

Nico Hülkenberg (német, Haas)

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×