eur:
389.57
usd:
361.77
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Forrás: dvsc.hu

Egy góllal nyerni tudott a DVSC Örményországban

A DVSC – Sztefan Loncsar a második félidő elején szerzett góljával – egygólos győzelmet aratott Jerevánban, az Alaskert otthonában, a Konferencia-liga második selejtezőkörében. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik.

Nagyon jól kezdett a DVSC Jerevánban, az örmény Alaskert ellen. Uralta a játékot az első húsz percben, csak éppen gólt nem szerzett. Dzsudzsák Balázs és Dorian Babunszki is helyzetbe került, a csapatkapitány ráadásul a kapufát találta el. A játékrész felétől megtört a lendület, feljött az Alaskert, kétszer Megyeri Balázs védett.

A második játékrészre megint határozottabbá, egresszívebbé vált a Loki, s az 53. percben Dorian Babunszki átadása után Sztefan Loncsar átvette a labdát, majd 11 méterről a kapuba lőtt. A meleg (szükség volt ivószünetre is…) és a vezetés tudatában a DVSC a folytatásban csak módjával eröltete a támadásokat, bár továbbra is labdabirtoklási fölényben volt.

A hazaiaknak nem volt szerencséje, a második játékrész közepén Mimito kiugrott (volna) a jobbösszekötő helyén, de a játékvezetői síp (tévesen) megállította. Nem lehetett les, a csatár a saját térfeléről indult.

A 79. percben Fatai egy DVSC-játékos „luftja” után 15 méterről lőtt, Megyeri szépen leért és kiütötte a labdát, ráadásul szerencséje is volt, a rajtoló csatárok nem érték el azt lövőhelyzetben.

Az utolsó szűk negyedórában a DVSC várta, hogy leteljen a játékidő – aztán eljött ez a pillanat is.

A Loki egygólos előnnyel várja a jövő csütörtöki visszavágót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×