eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/Hosszú Katinka

Hosszú Katinka újabb háborúba kezd

A háromszoros olimpiai bajnok úszóakadémiát alapítana, de úgy véli, a sportvezetésben sokan inkább a saját pozíciójukat tartják fontosnak.

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszó nyílt levélben jelentette be: nem kapta meg a lehetőséget, hogy elkezdhesse a saját úszóakadémiáját. Mint a közösségi oldalán megjelent leveléből kiderül, elkészült a több mint egy év munkáját és szaktudását tartalmazó akkreditációs anyag, amelyet a Hosszú Katinka Nemzeti Úszóakadémiához készítettek. Az azonban nem kezdheti meg a működését.

"Sajnálatos módon, úgy látszik, a sportban az egyéni érdekek még mindig megelőzhetik a szakmai érdekeket. Így nem kaptam meg a lehetőséget, hogy az úszóakadémiámat elkezdhessem. A sportvezetésben sokan a saját pozíciójukat tartják a legfontosabbnak, nem pedig a sport fejlődését" – írta az úszónő, és hozzátette, szerinte ez a fajta mentalitás az úszósportot is károsítja, amit a közeljövőben már érzékelni fogunk.

"Egy mára már bukott érából használt ideológiai rendszert alkalmaznak, ahelyett, hogy az utókor tisztességes, egyenes és progresszív nevelését tűznék ki célul" – írta Hosszú Katinka, és bejelentette, az elkészült akadémiai anyag nem veszik kárba, mert klubjában, az Iron Swimben ez alapján dolgoznak tovább, ahol a versenyző érdekeit és a sport szeretetét tartják szem előtt.

"Csakis ilyen értékekre alapuló rendszerben tudom saját megszületendő gyermekemet is elképzelni" – jelentette ki a posztja végén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×