eur:
390.36
usd:
368.53
bux:
55356.93
2023. szeptember 26. kedd Jusztina, Pál
Nyitókép: Istvan Derencsenyi/ Győri Audi ETO KC

Fodor Csenge: bízunk abban, hogy a hétvégén meglephetjük a norvégokat

Hétvégén rendezik meg a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét az MVM Dome-ban. A Győr a címvédő norvég Vipersszel csap össze. A csapat felkészüléséről a Győr kézilabdázója beszélt.

"Bárkit kaptuk volna, úgy gondolom, hogy nehéz ellenfél lett volna, így nyilván van benne egy kis csavar, hogy Viperstől kaptunk ki tavaly a döntőben, illetve tavalyelőtt az elődöntőben, úgyhogy még nagyobb revans van bennünk. Ismételném önmagam, hogy tényleg bárhogy alakult volna ez a sorsolás, mi ugyanúgy állnánk hozzá bármelyik csapathoz" – mondta a hétvégi ellenfeléről az InfoRádióban Fodor Csenge, a Győr kézilabdázója.

A két együttes alapfilozófiája változatlan: ha megnézik egymás mérkőzéseit, nagyjából ugyanaz a csapat tematikája, de játékoskeretben nyilván változott. "Szerintem mindegyik csapat erősödött, úgyhogy kíváncsi lesznek a végkimenetelre. Azt tudnám csak mondani változásképpen, hogy más jellegű játékosok érkeztek, mint tavaly, de a Vipersnél is" – mondta Fodor Csenge.

A Győr idén még nem találkozott a Vipers együttesével, úgyhogy testközelből még "nem ismerik őket" ebben a szezonban.

Bíznak abban, hogy meglephetik őket. Erre előző héten is elkezdtek készülni, úgyhogy reméli, úgy mennek oda, hogy mindent kisujjból kiráznak, és tartják magukat a taktikához.

Elmék csatája

A kézilabdázó szerint a Final Four inkább "az elmék csatája" is, hiszen a taktikai háttér mellett az számít, hogy melyik csapat bírja jobban mentálisan. Ennek érdekében az egyéni sportolók, de a csapatok is szoktak sportpszichológussal, mentáltrénerrel dolgozni. "Mi egymásnak vagyunk a sportpszichológusai, mentáltrénerei. Lehet, hogy van olyan, aki a csapaton belül egyénileg igénybe vesz ilyen segítséget, de mi a lányokkal az öltözőn belül, illetve a stábunkkal nagyon sokat kommunikálunk, és szerintem ilyen szempontból nincs baj senkivel" – fejtette ki a sportoló.

Hozzátette: ha nagyobb a tét, akkor érezni lehet a feszültséget az öltözőben, de ilyenkor megpróbálják megnyugtatni egymást, úgyhogy ezt megoldják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×