eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Istvan Derencsenyi/ Győri Audi ETO KC

Fodor Csenge: bízunk abban, hogy a hétvégén meglephetjük a norvégokat

Hétvégén rendezik meg a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét az MVM Dome-ban. A Győr a címvédő norvég Vipersszel csap össze. A csapat felkészüléséről a Győr kézilabdázója beszélt.

"Bárkit kaptuk volna, úgy gondolom, hogy nehéz ellenfél lett volna, így nyilván van benne egy kis csavar, hogy Viperstől kaptunk ki tavaly a döntőben, illetve tavalyelőtt az elődöntőben, úgyhogy még nagyobb revans van bennünk. Ismételném önmagam, hogy tényleg bárhogy alakult volna ez a sorsolás, mi ugyanúgy állnánk hozzá bármelyik csapathoz" – mondta a hétvégi ellenfeléről az InfoRádióban Fodor Csenge, a Győr kézilabdázója.

A két együttes alapfilozófiája változatlan: ha megnézik egymás mérkőzéseit, nagyjából ugyanaz a csapat tematikája, de játékoskeretben nyilván változott. "Szerintem mindegyik csapat erősödött, úgyhogy kíváncsi lesznek a végkimenetelre. Azt tudnám csak mondani változásképpen, hogy más jellegű játékosok érkeztek, mint tavaly, de a Vipersnél is" – mondta Fodor Csenge.

A Győr idén még nem találkozott a Vipers együttesével, úgyhogy testközelből még "nem ismerik őket" ebben a szezonban.

Bíznak abban, hogy meglephetik őket. Erre előző héten is elkezdtek készülni, úgyhogy reméli, úgy mennek oda, hogy mindent kisujjból kiráznak, és tartják magukat a taktikához.

Elmék csatája

A kézilabdázó szerint a Final Four inkább "az elmék csatája" is, hiszen a taktikai háttér mellett az számít, hogy melyik csapat bírja jobban mentálisan. Ennek érdekében az egyéni sportolók, de a csapatok is szoktak sportpszichológussal, mentáltrénerrel dolgozni. "Mi egymásnak vagyunk a sportpszichológusai, mentáltrénerei. Lehet, hogy van olyan, aki a csapaton belül egyénileg igénybe vesz ilyen segítséget, de mi a lányokkal az öltözőn belül, illetve a stábunkkal nagyon sokat kommunikálunk, és szerintem ilyen szempontból nincs baj senkivel" – fejtette ki a sportoló.

Hozzátette: ha nagyobb a tét, akkor érezni lehet a feszültséget az öltözőben, de ilyenkor megpróbálják megnyugtatni egymást, úgyhogy ezt megoldják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×