eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Thomas Tuchel, a Bayern München labdarúgóklub új vezetőedzője sajtótájékoztatót tart a müncheni Allianz Arenában 2023. március 25-én.
Nyitókép: MTI/AP/DPA/Angelika Warmuth

Thomas Tuchel beleszeretett a Bayern München együttesébe

De a keddi, Manchester City elleni BL-meccsük eredménye nem tükrözi szerinte a játék képét.

A Bayern München labdarúgócsapatát irányító Thomas Tuchel az eredmény miatt csalódott, együttesébe azonban "beleszeretett" a Manchester City otthonában elszenvedett 3-0-s vereség alkalmával.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán a házigazda angol bajnokcsapat Rodri, Bernardo Silva és Erling Haaland találataival diadalmaskodott, utóbbi minden tétmérkőzést figyelembe véve már 45 gólnál jár a szezonban, erre korábban egyetlen Premier League-játékos sem volt képes.

"A hatvanadik percig nagyon szoros mérkőzés volt, ellenfelünk több pillanatban is jobb volt nálunk, a második gól azonban sokat segített rajtunk" - értékelt a lefújást követően Josep Guardiola, a Manchester City spanyol vezetőedzője.

"Ez egy igazán jó eredmény, de a visszavágó még hátravan. Ezt a játékosaimnak sem kell külön elmondanom, tisztában vannak a Bayern-futballisták mentalitásával, és hogy mindent meg fognak tenni a győzelemért Münchenben" - tette hozzá a tréner.

A bajorok kispadjára március 24-én érkezett Tuchel - akinek Lőw Zsolt az egyik segédje - arról beszélt, hogy az eredmény egyáltalán nem tükrözi a játék képét.

"Egy gólra legalább rászolgáltunk volna, és talán egyel többet is kaptunk, mint kellett volna. A játékosainkból hiányzott egy kis önbizalom, ez az eredmény kissé keserű számunkra. Én egy kicsit ma beleszerettem a csapatomba, még ha furcsán is hangzik, de szórakoztató meccs volt" - értékelt Tuchel.

A Bayern 2017 óta nem szenvedett ekkora különbségű vereséget a Bajnokok Ligájában, és ugyan nem példa nélküli a háromgólos hátrányból való fordítás, de a bajoroknak rendkívül nehéz dolguk lesz a visszavágón.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×