eur:
393.52
usd:
368.48
bux:
65936.33
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A trófea a 2019-2020-as labdarúgó Bajnokok Ligája csapatbeosztásának sorsolásán az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA nyoni székházában 2019. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi

BL-sorsolás: a Manchester City és a Bayern találkozik

Nyonbank kisorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája 2022–2023-as idényének további tavaszi menetrendjét. A Bayern és a Manchester City egymással játszik. Azonos ágra került a három olasz.

A Bajnokok Ligájában az elődöntőket április 11-12-én és 18-19-én, az elődöntőket pedig május 9-10-én és 16-17-én rendezik. A döntő napja június 10., a helyszín Isztambul. A sorozat ebben a szakaszában már nincs kiemelés, összekerülhetnek az azonos nemzetbeliek és az ősszel azonos csoportban szerepeltek is.

Pedro Pinto, az UEFA képviseletében felvezette a sorsolást, visszatekintve a nyolcaddöntőre. Külön kiemelte az RB Leipzig ellen öt gólt szerző Erling Haalandot, s megjegyezte, hogy egyetlen csapat akad, amelyik korábban még soha nem szerepelt a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, mégpedig a Napoli.

Giorgio Marchetti, az UEFA főtitkárhelyettese, minden európai futballsorsolás örökös ceremóniamestere ismertette a vonatkozó szabályokat, majd Pedro Pinto beszólította Hamit Altintopot, a döntő nagykövetét, korábbi török válogatott játékost, aki korábban a Bayern Münchennel BL-döntőt játszott, s egyébként volt Puskás-díjas is.

Ő húzta ki a párokat, mégpedig az Ajax és a Barcelona korábbi holland csillagával, Patrick Kluiverttel.

Negyeddöntők:

  • Real Madrid–Chelsea
  • SL Benfica–Internazionale
  • Manchester City–Bayern München
  • AC Milan–Napoli

Az elődöntők

  • AC Milan–Napoli // SL Benfica–Internazionale
  • Real Madrid–Chelsea // Manchester City–Bayern München

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.

Ennyire vegyes a kép Európában a gázai konfliktussal kapcsolatban

Az öreg kontinensnek közben már nem igazán osztanak lapokat, sokkal inkább a térségi szomszédoknak, illetve az Egyesült Államoknak - vélekedett az InfoRádióban Sayfo Omar (Migrációkutató Intézet). Jól látható szerinte, hogy a kormányok elsődleges célja, hogy a konfliktus ne terjedjen át az utcákra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Ami a gazdasági eseményeket illeti, csütörtökön az ÁKK kötvényaukciót tart, délután pedig az amerikai lakáspiacról újabb adatot közölnek, utóbbi a monetáris politikai kilátások szempontjából érdekes. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×