eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Drew Holland, az amerikai (b) és Hosnyánszky Norbert, a magyar válogatott játékosa a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának negyedik fordulójában játszott mérkőzésen a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 31-én.
Nyitókép: Drew Holland, az amerikai (b) és Hosnyánszky Norbert, a magyar válogatott játékosa a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 31-én. MTI/Kovács Tamás

Hiányérzetről, lelkiismeretről és Párizsról a visszavonuló Hosnyánszky Norberttel

A szezon végén befejezi pályafutását Hosnyánszky Norbert olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó. A Honvéd 38 éves klasszisa az Inforádiónak elmondta, hogy már fizikailag és mentálisan sem bírja az edzéseket.

Ahogy arról az Infostarton az elsők között beszámoltunk a szezon végén befejezi pályafutását Hosnyánszky Norbert. Az olimpiai bajnok vízilabdázó az InfoRádióban arról beszélt, hogy szeretett volna mind a négy olimpiájáról éremmel hazatérni, de így sincs hiányérzete.

Döntésem egyértelmű oka, hogy elfáradtam - mondta a klasszis játékos. A mérkőzéseket még úgy ahogy bírja, de a gyakorlásokat már nem és

"ebben a sportágban edzés nélkül nem lehet eredményesen játszani",

Ez így volt megbeszélve az év elején, hogy egy ez lesz az utolsó év, ehhez tartjuk magunkat - fogalmazott.

A jelenlegi reális cél az lehet, hogy bekerüljenek a Honvéddal a legjobb 4 közé a magyar bajnokságban, ami szintén nagyon-nagyon nehéz lesz és egy nagy bravúr kategóriába tartozna. Szomorú lenne, ha ez nem sikerülne, de, ha már ott lennének, akkor a realitás egy komoly bronzmeccs volna.

Kérdésként merült fel, hogy van-e hiányérzete a pályafutását tekintve, hiszen olimpia, világ- és Európa-bajnok. Hosnyánszky Norbert ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: "Négy olimpián voltam és azokból csak két érmet szereztünk, nyilván jobb lett volna, ha mind a négy olimpiáról valamilyen színű éremmel térünk haza, de összességében nem vagyok elégedetlen, tehát

nincs hiányérzetem,

nyugodt szívvel, tiszta lelkiismerettel tudom lezárni ezt a igen hosszú, talán túl hosszú pályafutást is".

Úgy érzi, hogy a 2024-es párizsi olimpiára már alkalmatlan, mert ahhoz nagyon sok munka kellene, ráadásul elég jó a csapat nélküle is.

Az még képlékeny, hogy mit kezd a pályafutása után. Szívesen maradna a sportágában, erről már beszélgetnek, hiszen ehhez ért igazán, de "még nem sürgős ez a dolog" - válaszolta a magyar pólóklasszis.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×