eur:
384.19
usd:
353.18
bux:
0
2024. május 28. kedd Csanád, Emil
MARBELLA, SPAIN - JANUARY 10: Sebastien Haller of Borussia Dortmund gestures during the friendly match between Borussia Dortmund and Fortuna DĂźsseldorf on January 10, 2023 in Marbella, Spain. (Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)
Nyitókép: Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images

Műtétek és kemoterápia után végre pályára léphet a Dortmund új játékosa

Sébastien Hallert hererákkal kezelték az elmúlt fél évben.

Épp csak aláírta szerződését a Borussia Dortmunddal a 28 éves játékos, amikor az orvosok júliusban hererákot diagnosztizáltak nála. Két műtét és négy kemoterápiás kezelés után kedden, egy barátságos meccsen léphetett először pályára új klubja színeiben.

A Fortuna Düsseldorf elleni meccs 5-1-es győzelemmel zárult. A Bundesliga csapatai még téli pihenőjüket töltik, de január végén folytatódik a bajnokság – írja a CNN.

"Fantasztikus pillanat volt, sok tapsot kaptam. Végre felhúzhattam a mezt és játszhattam, ami jó érzés volt"

– mondta el az elefántcsontparti játékos.

A Borussia Dortmund jelenleg hatodik a bajnokságban, Haller pedig azt reméli, mostantól az ő játéka is hozzájárulhat ahhoz, hogy magasabbra törhessenek.

"Játszani sokkal jobb érzés, mint edzeni és az erdőben futni. Hiányzott már. Szeretnék fitt maradni a szezon végéig és a lehető legtöbb meccsen pályára állni. A következő barátságos meccsen talán hosszabb időt is kapok a játékban" – mondta.

A játékos korábban 18 hónapot töltött az Ajaxnál, ahol

66 meccsen 47 gólt szerzett.

Július hatodikán írt alá szerződését a Dortmunddal, de már az ezt követő svájci edzőtáborban nem érezte jól magát.

Edin Terzic, a csapat edzője is arról beszélt, jó volt Hallert végre a pályán látnia a nehéz időszak után.

"Sebnek és családjának, sőt, nekünk is különleges volt ez a pillanat. Először volt rajta a mezünk, büszkék vagyunk rá, hogy miután bejárta ezt az utat, együtt élhettük át vele ezt az élményt" – fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
Francia katonák mennek Ukrajnába, a NATO átlépi az oroszok vörös vonalát - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Francia katonák mennek Ukrajnába, a NATO átlépi az oroszok vörös vonalát - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Franciaország katonai kiképzőtiszteket küld Ukrajnába, első körben azért, hogy szemügyre vegyék az ország katonai képzési infrastruktúráját, vélhetően előkészítve ezzel egy hosszabb távú, nem harctéri küldetést. A NATO parlamenti gyűlése támogatja az ukrán hadsereg által használt nyugati fegyverek Oroszország területe elleni használatát és az ezt tiltó korlátozás feloldását kérik a tagállamoktól - Oroszország számára ez egy vörös vonal átlépését jelenti. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×