eur:
393.14
usd:
366
bux:
66587.1
2024. április 26. péntek Ervin
PAMPLONA, SPAIN - NOVEMBER 08: Robert Lewandowski of FC Barcelona reacts during the LaLiga Santander match between CA Osasuna and FC Barcelona at El Sadar Stadium on November 08, 2022 in Pamplona, Spain. (Photo by Ion Alcoba/Quality Sport Images/Getty Images)
Nyitókép: Ion Alcoba/Quality Sport Images/Getty Images

Lewandowski súlyos eltiltást kaphat, Pique meg "véglegest"

Két piros lapot is begyűjtött a Barcelona Pamplonában, így is nyert az Osasuna ellen, de lengyel csatárára hosszabb pihenő várhat.

Emlékezetesre sikerült Robert Lewandowski utolsó mérkőzése a labdarúgó-világbajnokság miatt tart tartott több mint másfél hónapos szünet előtt: a Barcelona lengyel csatára az Osasuna elleni bajnoki mérkőzés a 11. percben sárga lapot kapott mezhúzásért, majd 20 perccel később szándékosan nekiugrott a pamplonai David Garciának. Gil Manzano játékvezető azonnal felmutatta neki a második sárgát, mehetett (volna) az öltözőbe, de még hosszasan próbálta meggyőzni a bírót arról, hogy nem követett el semmit.

Amikor végül lement a pályáról,

a mutatóujját az orrához emelte, és szippantó mozdulatot tett,

majd a bíróra mutatott, mintha Gil Manzano kábítószeres befolyás alatt állt volna. A találkozó jegyzőkönyvében a játékvezető utóbb "a bírói döntés megkérdőjelezésének" nevezte a gesztust, így a lengyel klasszisra hosszabb eltiltás várhat. Ha csak a két sárga lap miatt büntetnék, egy meccsről maradna le – december 31-én az Espanyol elleni katalán derbiről –, ha viszont a levonulás közben mutatványát is figyelembe veszi a fegyelmi bizottság, akkor három vagy négy mérkőzést kell kihagynia, így lemaradna az Atletico Madrid elleni rangadóról, majd a Getafe és a Girona elleni bajnokiról januárban. (Érdekesség, hogy közben a spanyol szuperkupa elődöntőjében és a döntőjében pályára léphetne.)

A 34 éves Lewandowskit előzőleg 2013. február 9-én állították ki, amikor még a Borussia Dortmundot erősítette. Az is érdekesség, hogy Gil Manzanónak van egy sajátos gyűjteménye, mert a Barcelona legendás csatára közül korábban már kiállította Messit, Suarezt és Neymart is.

Talán ez az előélet lehet az oka annak, hogy a visszavonulását bejelentő, szombaton már Camp Nou közönségétől elköszönő, de az Osasuna ellen még a cserék közé jelölt Gerard Pique a szünetben elmondta véleményét a bírónak az addigi teljesítményéről. A publikus részek szerint egy szögletet kért rajta számon. és azt azt mondta:

"Te vagy az a bíró, aki a leginkább hülyének néz minket!"

A többi nehezen idézhető rész meghallgatása után Gil Manzano piros lapot adott neki is. Pique így várhatóan hatmeccses eltiltással köszön el a profi futballtól.

A mérkőzést végül 1-0-s hátrányból tíz emberrel megfordította végül a Barcelona, és biztosan a La Liga első helyén tölti a vb-szünetet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×