eur:
389.57
usd:
362.03
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - OCTOBER 19: David Luiz of Flamengo poses with the trophy after winning the second leg match of the final of Copa do Brasil 2022 between Flamengo and Corinthians at Maracana Stadium on October 19, 2022 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Buda Mendes/Getty Images)
Nyitókép: Buda Mendes/Getty Images

Rióba került a Libertadores Kupa – videó

A Flamengo nyerte a legrangosabb dél-amerikai labdarúgó kupasorozatot, a Libertadores Kupát: a Rio de Janeiró-i együttes a guayaquili döntőben 1–0-ra verte az Athlético Paranaensét.

Az előző két idényhez hasonlóan brazil fináléra került sor, a Flamengo – amely tavaly a döntőben alulmaradt a Palmeirasszal szemben – 1981 és 2019 után harmadszor bizonyult a legjobbnak. Korábban ugyancsak három alkalommal nyert a Gremio, a Palmeiras, a Santos és a Sao Paulo, ami pedig a brazil összmérleget illeti: az ország csapatai a legutóbbi 13 kiírást tekintve kilencszer végeztek az első helyen - írta vasárnapi összegzésében a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

A Flamengo az első klub a Copa Libertadores történetében, amely az összes mérkőzését megnyerte a nyolcaddöntőtől kezdve, összességében pedig

13 meccséből 12-t zárt győzelemmel.

A gárda a nyolcadik olyan csapat a sorozat történetében, amely veretlenül lett bajnok.

Az előző győztest, a Palmeirast a mostani kiírásban a brazil válogatottat 2002-ben világbajnoki címig vezető Luiz Felipe Scolari irányította Athlético Paranaense búcsúztatta az elődöntőben.

Az ecuadori összecsapást eldöntő gól az első félidő végén született, egy jobb oldali lapos beadás után a jól érkező Gabriel Barbosa közelről passzolt a kapuba, pár perccel azután, hogy a curitibai ellenfélből Pedro Henriquét második sárga lappal kiállította a játékvezető.

Az Athlético Paranaense 2005 után másodszor maradt alul a fináléban.

A Monumental Stadion csak félig telt meg, mert a nagy távolság miatt nem tudott sok brazil szurkoló elutazni a helyszínre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×