eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott Magyarország-San Marino mérkőzés előtt Budapesten, a Puskás Arénában 2021. november 12-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Vancsa, Mocsi, Kerkez - Marco Rossi keretet hirdetett a németek és olaszok elleni NL-meccsre

Ismerős és kevésbé ismerős nevekkel találkozni a 25 fős Nemzetek Ligája-keretben.

A zalaegerszegi Mocsi Attila újoncként, a Törökországban játszó Varga Kevin pedig visszatérőként került be a Nemzetek Ligája A divíziójának szeptemberi utolsó két fordulójára készülő magyar labdarúgó-válogatott keretébe.

Marco Rossi szövetségi kapitány kedden jelentette be, hogy a Zalaegerszeg 22 éves hátvédje mellett a Hatayspor támadójának is meghívót küldött. Ugyancsak kerettag az AZ Alkmaarban játszó Kerkez Milos, valamint sérülése után visszatér Kleinheisler László.

Az olasz szakvezető a soron következő németek és olaszok elleni NL-találkozókról beszélve visszautalt korábbi nyilatkozataira és úgy fogalmazott, "alázatosan" akarnak hozzáállni a munkához, és szerinte azt kell átgondolniuk, hogy a saját játékukat hogyan tudják "lehozni a pályán".

"Természetesen így, hogy hét pontot szereztünk az első négy mérkőzésünkön,

van esélyünk a csoportelsőségre is, de

igyekszünk elsősorban azért dolgozni, hogy az A divízióban maradjunk és a következő idényben is itt szerepelhessünk" - jelentette ki Rossi. A kapitány szerint a magyar válogatott tagjai "tudják, hol a helyük", az Anglia vendégeként elért 4-0-s siker ellenére pedig a nemzeti csapatban változatlanul nincsenek "fenomének".

"A wolverhamptoni mérkőzés után is kiemeltem, hogy a srácok ott egészen kiváló teljesítményt nyújtottak, de

attól még nem lettünk aranycsapat.

Azt szeretném, ha a következő két meccsünkön sem félnénk, bátran futballoznánk, hogy emelt fővel jöhessünk le a pályáról és örömet tudjunk szerezni a szurkolóknak" - mondta az 58 éves szakvezető.

Rossi úgy vélte, már a tavalyi - részben budapesti rendezésű - Európa-bajnokságon is hitelt szerzett magának a válogatott nemzetközi szinten, s hangsúlyozta, büszkének kell lenni arra, hogy a csapat kivívta magának ezt a fajta elismerést, amit a jövőben meg kell tartani.

"Igyekeznünk kell azért is, hogy azt a lelkesedést, amit a szurkolóinkban ébresztettünk, életben tartsuk. Azt, hogy a drukkerek valóban a válogatott mellett állnak, jól bizonyítja, hogy az olaszok elleni hazai találkozóra pillanatok alatt elfogyott az összes belépőjegy" - fogalmazott a kapitány.

Az arccsonttörés miatt megműtött és így a válogatott keretében most nem szereplő Sallai Rolandról Rossi azt mondta, ő és Nagy Zsolt is "a legmeghatározóbb" játékosok között volt a júniusi NL-találkozókon, ezért biztosan érezhető lesz majd a hiányuk. Ezzel együtt a szakvezető hangsúlyozta, meg kell próbálni a jelenlévő futballistákkal pótolni azokat, akik most valamiért nem állnak rendelkezésre.

A kapusok esetleges rotációjáról az olasz szakember azt mondta,

Lipcsében biztosan Gulácsi Péter véd majd,

az olaszok elleni mérkőzés kapusáról pedig majd csak a németországi találkozó után hoznak közösen döntést.

A Puskás Arénában sorra kerülő Olaszország elleni összecsapásról Rossi azt mondta, azonnal aláírná, ha valaki azt ajánlaná neki, "hogy azon a meccsen jól fogunk játszani és döntetlennel végzünk".

"Papíron elmaradunk a riválisunktól, de motivációval és erőfeszítéssel fel tudjuk venni velük a versenyt mind csapatszinten, mind pedig egyénileg" - vélekedett a kapitány.

A 3. csoportot hét pontjával jelenleg vezető magyar nemzeti csapat jövő pénteken, Lipcsében Németország vendége lesz, három nappal később pedig a Puskás Arénában az Európa-bajnoki címvédő olasz válogatottat fogadja. A keret tagjai jövő hétfőn találkoznak Telkiben, és csütörtökön utaznak majd Lipcsébe.

Mutatjuk a keretet:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×