eur:
389.46
usd:
363.07
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hatodikok a magyarok az öttusa-vb éremtábláján

Nagy hajrával a hatodik helyen végzett a Guzi Blanka, Bereczki Richárd kettős vegyes váltóban az alexandriai öttusa-világbajnokság utolsó napján.

A vasárnap délelőtti körvívásban a magyarok 13 győzelemmel tizenhetedikek lettek. A délutáni program a lovaglással kezdődött, a magyar páros egy hibával - Guzi lova húzott le egy akadályt - ment végig, ez hét pont levonásával járt a maximális 300-ból. A bónuszvívásban a chileieket és az egyiptomiakat sikerült legyőzni, ezért plusz négy pont járt.

A 2x100 méteres úszásban 1:58.16 perccel a harmadik időt érte el a magyar duó, amely az utolsó szakasz előtt a 11. helyen állt.

A kombinált számban - amelyben mindkét váltótagnak két lövészettel megszakítva 3x600 métert kellett futnia - a magyarok a legjobb teljesítménnyel (12:23.00) öt pozíciót előreléptek.

Győztek a dél-koreaiak, mögöttük pedig a britek, majd a törökök értek célba.

A vasárnapi versenyben 19 páros indult.

vegyes váltó, világbajnok:

1. Koreai Köztársaság (Kim Szun Vo, Dzsun Vung Te) 1393 pont

2. Nagy-Britannia (Jessica Varley, Joseph Choong) 1380

3. Törökország (Ilke Özyüksel, Bugra Unal) 1376

...6. Magyarország (Guzi Blanka, Bereczki Richárd) 1358

Két ezüsttel és két bronzzal a hatodik helyen végeztek a magyarok a világbajnokság éremtábláján. Második lett egyéniben Gulyás Michelle, valamint a Szép Balázs, Demeter Bence, Bőhm Csaba összeállítású férfi csapat, míg harmadikként végzett egyéniben Szép, illetve a Gulyás, Simon Sarolta, Guzi Blanka női együttes.

Az érmek számát tekintve a magyarok a dél-koreaiak mögött a második legeredményesebbek voltak, és női, illetve férfi egyéniben, illetve a férfiak csapatversenyében kicsivel maradtak le az első helyről.

Az éremtáblázat (arany - ezüst - bronz):

Koreai Köztársaság: 2 - 1 - 1
Nagy-Britannia: 2 - 1 - 0
Egyiptom: 1 - 2 - 0
Franciaország: 1 - 0 - 0
Olaszország: 1 - 0 - 0
Magyarország: 0 - 2 - 2
Mexikó: 0 - 1 - 0
Törökország: 0 - 0 - 2
Csehország: 0 - 0 - 1
Németország: 0 - 0 - 1

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×