eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Manuel Neuer, a Bayern München kapusa csapata edzésén a Szuperkupa döntőjének másnapi, Bayern München - Sevilla mérkőzése előtt Budapesten, a Puskás Arénában 2020. szeptember 23-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Budapesten vigasztalódnának a csalódott németek

Két döntetlennel kezdett a labdarúgó Nemzetek Ligájában a német válogatott, a szakértők még türelmesek, hiszen a novemberi vb az igazi cél, de már kicsit sokallják az 1-1-eket.

Az irány helyes, de még sok hiányzik ahhoz, hogy ismét felzárkózzunk a világ élvonalához – fogalmazott a Kicker sportmagazin az Angliával szemben elért 1-1-es döntetlen után. Szakértők szerint a múlt hét végi, olaszországi döntetlenhez képest több volt a pozitívum, mint a negatívum, de szombaton a Puskás Arénában már győzelemre lenne szükség a magyarok ellen a Nemzetek Ligájában.

Ami a pozitívumokat illeti, a Kickerhez hasonlóan a többi kommentár is kiemelte, hogy a német tizenegynek sikerült ismét maga mellé állítani a közönséget. Többen idézték Thomas Müllert, aki azt hangoztatta, hogy Németország győzelmet érdemelt volna. Azt azonban ő is elismerte, hogy

"még nem vagyunk a csúcson, és ennél többre van szükség."

Pozitívumnak számított az is, hogy Hansi Flick szövetségi kapitány az olaszok elleni kezdőhöz képest hét új játékost vetett be, akik kivétel nélkül megállták a helyüket. Különösen az a Jonas Hofmann, aki Joshua Kimmich csodás átadásából védhetetlen gólt szerzett, valamint a rendkívüli tehetségnek számító 19 éves Jamal Musiala, a Bayern München rendkívül tehetséges csatára. De kijutott a dicséretekből Manuel Neuernek, aki a kapuban ismét parádézott.

A jövő játékosaként említették azt a Nico Schlottenberget is, aki hátul mindvégig megállta a helyét, kivéve az utolsó perceket, amikor az angolok világklasszisa, Harry Kane ellen meglehetősen szerencsétlen módon lépett közbe. Egyetlen hibája pedig büntetőhöz, illetve az angolok egyenlítő találatához vezetett.

Kétségbe esésről szó sincs, különös tekintettel arra, hogy Hansi Flick tavaly szeptemberi "hivatalba lépése" óta a német válogatott még egyetlen vereséget sem szenvedett. Azt azonban a szakértők nem hallgatták el, hogy az 1-1 a német válogatott igen csak gyakori eredményévé vált. Különösen fájónak nevezték, hogy a Flick-korszak óta a legnagyobbak között jegyzett hollandok, az olaszok és az angolok ellen az említett 1-1-nél jobb eredmény nem született.

Németország – mint kommentárjában az ARD közszolgálati televízió fogalmazott – a november végén kezdődő katari világbajnokságra tekint.

Addig azonban a válogatottnak még nagyon sokat kell javulnia.

Ez is magyarázza, hogy a figyelem középpontjában most a szombati budapesti mérkőzés áll, amelyen a németek bizonyítani akarnak.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×