eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Szoboszlai Dominik (j) büntetőből gólt szerez a labdarúgó Nemzetek Ligája 1. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. június 4-én.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Óriási bravúr: a magyar labdarúgó-válogatott legyőzte az angolokat

Győzelermmel kezdte a magyar válogatott a Nemzetek Ligáját, Szoboszlai Dominik tizenegyesével 1-0-ra megverte Angliát.

Több mint harmincezer gyermek előtt játszik a Puskás Arénában, a 3. Nemzetek Ligájában vívott első mérkőzésén a magyar labdarúgó-válogatott. Az ellenfél Anglia.

A két összeállítás. Magyarország: Gulácsi – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Schäfer, Nagy Zs. – Sallai R., Szoboszlai – Szalai Á.

Budapest, 2022. június 4.
A magyar válogatott kezdőcsapata a labdarúgó Nemzetek Ligája 1. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. június 4-én. Elöl Loic Négo, Schäfer András, Nagy Zsolt, Nagy Ádám és Sallai Roland, hátul Willi Orbán, Lang Ádám, Szalai Attila, Szoboszlai Dominik, Szalai Ádám és Gulácsi Péter kapus (b-j).
MTI/Koszticsák Szilárd
Budapest, 2022. június 4. A magyar válogatott kezdőcsapata a labdarúgó Nemzetek Ligája 1. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. június 4-én. Elöl Loic Négo, Schäfer András, Nagy Zsolt, Nagy Ádám és Sallai Roland, hátul Willi Orbán, Lang Ádám, Szalai Attila, Szoboszlai Dominik, Szalai Ádám és Gulácsi Péter kapus (b-j). MTI/Koszticsák Szilárd

Anglia: Pickford – K. Walker, Maguire, Coady – Alexander-Arnold, Rice, Bellingham, Justin – Bowen, Kane, Mount.

Fotó: Michael Regan/Getty Images
Fotó: Michael Regan/Getty Images

A 3. percben Sallai Roland lövése jelentette az első eseményt, Pickford védte, bár kicsit kijött róla a labda.

Az első tíz perc végén Bowen lőtt, de Szalai Attila nagyszerűen belelépett. Az angolok labdabirtoklási fölényben játszanak. Több mint 60 százalékban övék a labdát.

Ám a 10. percben egy keresztbe ívelt labdát Nego kiválóan vágott középre, Szoboszlai el tudta rúgni Pickford alatt rúgni a labdát, de a befutó Coady tisztázott a gólvonal előtt.

Szoboszlai Dominik (k), valamint az angol Conor Coady (b) és Jordan Pickford kapus (j) a labdarúgó Nemzetek Ligája 1. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. június 4-én. Fotó:MTI/Szigetváry Zsolt
Szoboszlai Dominik (k), valamint az angol Conor Coady (b) és Jordan Pickford kapus (j) a labdarúgó Nemzetek Ligája 1. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. június 4-én. Fotó:MTI/Szigetváry Zsolt

Coady a kapu fölé fejelt, majd Justin beadására Gulácsi rávetődött.

Schäfer sárga lapot kapott a Justin elleni szabálytalanságáért. A szabadrúgásból nem alakult ki veszély.

Justin megsérült, ápolják, meghúzódhatott. Balszerencsés újonc. Azért nem nagy a baj, tudja folytatni.

Szép kontra végén Szoboszlai labdáját Nagy Zsolt kapura lőtte, Pickford szöglketre ütötte a labdát.

A 31. percben Szalai Ádám a kezdőkörből emelt kapura, Pickford túlságosan kint állt, de a kapus szerencséjére fél méterrel elment a labda a jobb kapufa mellett. Csodálatos gól lett volna.

A következő negyedórában sokat volt a magyar csapatnál a labda, helyzet nélkül. De egyáltalán nem volt rossz az első félidő.

Vége az első játékrésznek.

Bukayo Saka állt be az angolokhoz a második félidő elején, Justin ment le.

Nagy Zsolt lövése a kapu mellé ment, Sallai Roland már lesről fejelte vissza a labdát.

Saka közelről, de kiszorított helyzetből lőtt, Gulácsi lábbal védett.

A magyar csapat három-négy percen át benyomta az angolokat a kapu elé, de aztán kontráztak, Lang hősiesen szerelt.

Walker, Alexander-Arnold és mount ment le. Stones, James és Gralish állt be. Nincs rossz keretük.

A 66. percben Szoboszlai Dominik tizenegyesből a jobb alsó sarokba vágta a labdát tizenegyesből. Nagy Zsolt harcolta ki a büntetőt, Reece James ellen. 1-0

Budapest, 2022. június 4.
Szoboszlai Dominik (j) büntetőből gólt szerez a labdarúgó Nemzetek Ligája 1. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. június 4-én.
MTI/Szigetváry Zsolt
Budapest, 2022. június 4. Szoboszlai Dominik (j) büntetőből gólt szerez a labdarúgó Nemzetek Ligája 1. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. június 4-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Az első csere a magyaroknál, Kleinheisler László váltja Sallai Rolandot.

Nagy szerencsénk volt, a 76. percben James szabadrúgása után Coady a jobb sarok mellé csúsztatott.

A 81. percben Kleinheisléer lövését Pickford kiütötte, pont Schäfer elé, de sajnos a magyar középpályás óriási helyzetből a kapu fölé lőtt.

Styles és Fiola beállt, Nagy Ádám és Szoboszlai lement.

Újabb két magyar csere, Nagy Zsolt és Szalai Ádám befejezte a mérkőzést, Vécsei és Ádám Martin álltak be.

Eltelt az összes hosszú perc, Magyarország 1-0-ra legyőzte Angliát. Győzelemmel kezdtük a Nemzetek Ligáját. 1962 óta először nyert a magyar válogatott az angolok ellen.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Dani Rodrik figyelmezteti az Egyesült Államokat: nem érdemes egy távolodó célt üldözni

Dani Rodrik figyelmezteti az Egyesült Államokat: nem érdemes egy távolodó célt üldözni

Számos ország közelmúltbeli esete azt mutatja, hogy a feldolgozóipari foglalkoztatás növelése ahhoz hasonló, mint amikor egy gyorsan távolodó célpontot üldöznénk. Az automatizálás és a képzettséget igénylő technológiák jelentősen valószínűtlenné tették, hogy a feldolgozóipar olyan munkaerő-felszívó hatással bírjon, mint amilyennel egykor rendelkezett. Ez azt jelenti, hogy a jövő „jó munkahelyeit” a szolgáltatóiparban kell megteremteni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×